eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Különleges válaszcsapásra készül Izrael

Az izraeli védelmi minisztérium tisztségviselői a Gázai-övezet áramellátásának korlátozását fogják javasolni a kormánynak, megtorlásul a zsidó állam elleni folytatólagos palesztin rakétatámadások miatt - jelentette az izraeli média.

A beszámolók szerint a tárca tisztségviselői a Gázai-övezet "ellenséges területté" nyilvánításáról hozott közelmúltbeli döntés alkalmazását kérik a kabinettől; a palesztin területtel szembeni áramkorlátozásokat ennek keretében rendelnék el.

Izraeli adatok szerint palesztin fegyveresek az elmúlt négy hónapban ezernyi rakétát és gránátot lőttek ki az övezetből Izraelre, több tucat ember sebesülését okozva.

A védelmi minisztérium elképzelése szerint a korlátozásokkal először a Gázai-övezet északi részén fekvő Bét-Hanún térségét sújtanák, ahonnan palesztin fegyveres csoportok rendszeresen támadják a zsidó államot.

Az említett térségben éjszakánként két órára szüneteltetnék az áramszolgáltatást - írta a Háárec.

A korlátozó intézkedések a helyzet függvényében kiterjednének az áruszállításra és az üzemanyag-ellátásra is - fűzte hozzá a lap.

Címlapról ajánljuk
Már megint nyílik a vagyoni olló: lemaradnak a világ szegényei

Már megint nyílik a vagyoni olló: lemaradnak a világ szegényei

Az utóbbi tíz évben leállt a világ szegényebb országainak felzárkózása. Azaz, lassabban haladnak a jólét felé, mint ahogy a gazdagok gazdagodnak. Pedig, a 90-es évek közepétől húsz éven át éppenséggel visszaszorulóban volt a szegénység és javultak a mutatók. A folyamat azonban körülbelül tíz éve elakadt – írja az Economist magazin.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×