eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Drasztikus intézkedések előtt London

A 2012-es londoni olimpia szervezőbizottsága az ötkarikás játékok ideje alatt drasztikus szigorításokat tervez életbe léptetni, hogy megváltoztassa az emberek közlekedési szokásait.

A 2012-es londoni olimpiára érkező nézőknek megtiltanák, hogy autóval közelítsék meg a versenyhelyszíneket, és csak a mozgássérülteknek engedélyeznék, hogy a stadionok mellett parkoljanak.

A szervezők azt tanácsolják, hogy autó helyett tömegközlekedéssel, gyalog vagy kerékpárral járjanak a szurkolók a városban.

A terveket az ország történetében a legnagyobb logisztikai műveletnek tartják békeidőben: a legforgalmasabb napon 800 ezren közlekednek Londonban és a többi helyszínen.

Ha az olimpiai idejére bevezetett intézkedések beválnak, azokat később valamennyi nagyobb kulturális és sporteseményre kiterjesztik, vagyis az ötkarikás játékokkal csak át akarják szoktatni a lakosokat.

Hugh Sumner, a 2012-es olimpia szervezőbizottságának közlekedési igazgatója kiemelte: a leginkább környezetbarát játékokat akarják megrendezni.

Kifejtette, hogy az utóbbi években mér tapasztalható a változás a londoni emberek közlekedési szokásaiban, de abban bízik, hogy az olimpia idejére elfogadott intézkedéssekkel ezt sikerül felgyorsítani.

A tervek szerint aki jegyet foglal egy olimpiai rendezvényre, annak egy személyre szabott útvonaltervet adnak, amelyben egészen a házától vezetik el a sportesemény helyszínéig a nézőt. Ha valamilyen módosítás történik, akkor SMS-ben alternatív útvonalat javasolnak.

Minden néző kap egy ingyenes, egész Londonra kiterjedő bérletet, míg a vonatjegyeket mérsékelt áron lehet majd megváltani.

Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×