eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Pumping gas at gas pump. Closeup of man pumping gasoline fuel in car at gas station. Mans hand refueling car at gas station
Nyitókép: stefanamer/Getty Images

Bezuhant az olajár, itthon is nagy változás jöhet a benzinkutakon

Akár már szerdán jöhet a nagy bejelentés.

A hétvégén meglepte a piacokat az OPEC+ döntése: a szervezet ahelyett, hogy – mint arra elemzők számítottak – az év végéig tartotta volna az önként vállalt, csökkentett kitermelési kvótát, októbertől emeli a termelését, ami már a negyedik negyedévben is túlkínálatot jelenthet a globális kőolajpiacon. A bejelentés, az OPEC-tagok korábbi megállapodásnál magasabb májusi kitermelése, illetve az amerikai ipar kilátásaival kapcsolatos borús hírek hatására

a Brent olaj ára hosszú idő után hétfőn ismét 80 dollár alá esett,

olvasható az Erste Bank kedd délelőtti elemzésében. Délben pedig a vg.hu már arról írt, hogy az aktuális Brent olaj jegyzése zuhanó trendben van és már 77 dollár alatt jár, ami négy havi negatív csúcsot jelent, legutóbb február elején volt ennyire alacsony szinten.

A gazdasági lap szerint ez az árcsökkenés a magyar piacon is meg fog jelenni, és bár hétfőn nem változtattak az üzemanyagok nagykereskedelmi árán, kedd estére már árváltozást jósolnak, amelyet szerdán jelenthetnek be és amely pénteken mutatkozhat meg az árakban.

A lap szerint valószínűleg a hazai üzemanyagárakra ható másik tényező, a (most éppen romló) dollár-forint árfolyam sem akadályozza majd meg az árcsökkenést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Döntő fordulat készülődik az EU egyetlen atomhatalmában – Teljes hátraarc jöhet Ukrajna katonai támogatásában?

Döntő fordulat készülődik az EU egyetlen atomhatalmában – Teljes hátraarc jöhet Ukrajna katonai támogatásában?

Június 30-án és július 7-én rendkívüli nemzetgyűlési választásokat tartanak Franciaországban. A voksolás hatalmas kudarc lehet Emmnauel Macron francia elnöknek és pártjának, miközben legfőbb ellenfele, a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés előretör, és akár az abszolút többséget, ezzel a kormányrudat is megszerezheti. Mi a tétje a választásoknak Franciaország, Európa és az ukrajnai háború szempontjából? Kérdések és válaszok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×