eur:
389.05
usd:
359.39
bux:
0
2024. február 26. hétfő Géza
Az Európai Unió zászlói lengenek egy épület előtt Brüsszel európai negyedében 2022. augusztus 5-én. Augusztusban az európai uniós intézmények a nyári szünet miatt zárva tartanak.
Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

Lapértesülés: ha a magyarok engednek Ukrajna kérdésében, jöhetne a pénz az EU-tól

Nyugati lapértesülések szerint küszöbön áll a Magyarországnak szánt EU-s pénzek befagyasztásának feloldása.

Magyarország 13 milliárd euróhoz juthat hozzá, ha a magyar kormány cserébe nem blokkolja többé az Ukrajnának szánt forrásokat - írja több nyugati lap alapján a portfolio.hu.

A Der Spiegel most arról értesült, hogy a tárgyalás valóban előrehaladott állapotban van, mindössze azt kérik, hogy a magyar politikai vezetés ne blokkolja tovább az Ukrajnának szánt támogatásokat.

A lap szerint első körben 13 milliárd euró (kb. 4960 milliárd forint) felszabadításáról van szó.

A Euronews szerint a források feloldása egyelőre közel sem konszenzusos álláspont a tárgyalásban résztvevő uniós képviselők részéről, sokan úgy látják, hogy Magyarország nem tett elég reformot a jogállamiság kérdésében és hogy Ukrajna támogatása továbbra is elégtelen.

Közben a Szabad Európa arról írt: négy EP-pártcsoport magyar és nemzetközi jogászok bevonásával elemzést készített, melynek lényege, hogy szerintük elégtelenek a magyar igazságszolgáltatási reformok és nem szabad feloldani a magyar források befagyasztását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×