eur:
389.69
usd:
363.58
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Egy személyautót tisztogat egy kereskedő a Fővárosi Autópiacon a XIX. kerületi Nagykőrösi úton 2013. szeptember 7-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Vészjósló számok jöttek a használt autókról

Negyedével zuhant az autóbehozatal, Nyugat-Európában nincs kínálat, itthon nincs fizetőképes kereslet.

A Datahouse friss adatai szerint 2023. január eleje és május vége között hónapról hónapra csökkent a használt autók behozatala, ráadásul már a tavalyi hasonló időszak is 13,5 százalékos csökkenést mutatott 2021-hez képest, az idei ennél is erősebb zuhanás, 24,3 százalékos – írja a vezess.hu.

Az ok nagyrészt az, hogy elfogytak Nyugat-Európában a megvásárolható használt autók, már tavaly azt jósolták a piaci szakértők, hogy a nyugat-európai kínálat összezsugorodása idővel biztosan látható lesz a hazai adatokban is.

Egy kereskedő arról beszélt, hogy leginkább még 2010 és 2015 közötti alsó középkategóriás és kisebb benzines autókat lehet megvenni kint, és itthon 3-4 millió forint közötti kategóriában eladni. A dízelek száma visszaesett, de most már az elektromos hajtású változatok sem igazán kelendők. Az elmúlt évek szupersztárjának tekinthető BMW i3-ból tavaly 142 darab jött be havi átlagban, idén eddig 65 a havi átlag, de április és május volt a leggyengébb 53 és 56 autóval.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×