eur:
389.72
usd:
362.67
bux:
68068.25
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Egy 1850 körül készült colt az Oklahomából érkezett cowboy-kiállítás anyagának kibontásán, a szegedi Móra Ferenc Múzeumban 2022. május 31-én. A Legendás vadnyugat című kiállítást az idei Múzeumok Éjszakáján, június 25-én nyitják meg.
Nyitókép: Egy 1850 körül készült colt a szegedi Móra Ferenc Múzeumban 2022. május 31-én. MTI/Rosta Tibor

Magyar kézbe magyar Coltot!

Kézifegyvergyártó közös vállalatot alapít Magyarországon a cseh Colt CZ Group és a magyar állami N7 Holding a magyar hadsereg ellátására lőfegyverekkel - jelentette be csütörtökön a Colt CZ.

A Colt CZ 51 százalékos tulajdonrészével tervezett közös vállalat létesítése a 2023 első negyedévének a vége felé esedékes hatósági jóváhagyástól függ. A vállalkozás a magyar fél által biztosított és a legmodernebb technológiával felszerelt üzemegységben működik majd.

"A vállalkozás célja a magyar fegyveres erők ellátása modern kézifegyverekkel és az ehhez szükséges saját gyártókapacitás kiépítése Magyarországon" - mondta Jan Drahota, a Colt CZ vezérigazgatója.

A megállapodás előzménye a Colt CZ és a magyar állam által 2018-ban aláírt technológiatranszfer-megállapodás, melynek keretében Magyarország licencet szerzett a Colt egyes termékeire.

A korábban CZG-Ceska Zbrojovka Group néven ismert cseh vállalat 2021-ben vásárolta meg az amerikai Colt márkát.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×