INFORÁDIÓ
2022. május 25. szerda
Orbán

telenor

yettel

telekommunikáció

névváltoztatás

Cropped shot of young Asian businesswoman taking a break in urban park surrounded by green plants in the city, scrolling on smartphone while enjoying some fresh air in the middle of a busy work day

Telenor helyett Yettel - Izgalmas megoldásokkal készülnek

Infostart / InfoRádió

Március 1-től Yettel néven folytatja működését a Telenor Magyarország. A telekommunikációs vállalat számos újdonsággal készül.

Márciustól nevet változtat a Telenor Magyarország Zrt.: a cseh PPF befektetői csoport tulajdonában álló telekommunikációs társaság új neve Yettel Magyarország Zrt. lesz.

A PPF csoport három országban, Bulgáriában, Szerbiában és Magyarországon egy teljesen új márkát indít el, ezzel segítve a hosszú távú stratégiai céljait. „Eddig a Telenor nevét licencelte a cégcsoport, és most egy teljesen új, nekünk létrehozott nemzetközi márkával folytatjuk a munkát” – mondta érdeklődésünkre Dolezsai Gergely márka- és marketingkommunikációs igazgató.

A névváltozás az ügyfelek számára nem jár teendővel.

Az eddigi termékeket, szolgáltatásokat továbbra is tudják használni, az elérhetőségek sem változnak.

Dolezsai Gergely kiemelte: márciustól számos újdonsággal, nagyon izgalmas megoldásokkal készülnek, ám erről még részleteket nem árulhatott el.

A névváltozással eltűnik a megszokott propelleres logó is. Az egyik szlogen "Szia, beszélünk még." lesz, egy másik "Szia! Helló újra". A márka megkülönböztető színe tengerészkék és 'Yettel'lime.

Az új márkát számos piackutatásra és ügyfél-visszajelzésre alapozva úgy tervezték, hogy innovatív termékekkel és szolgáltatásokkal járuljon hozzá az emberek életminőségének növekedéséhez.

Peter Gazik vezérigazgató azt mondta: sikeres éven vannak túl, minden fontos piacon növekedést értek el. Idén is növekedést terveznek, a pontos számokat azonban később fogják közzétenni.

Marek Slacik a PPF Telecom Group ügyvezető igazgatója arról beszélt, hogy az üzleti stratégia három fő célkitűzésre összpontosít. „Először is szeretnénk ügyfeleinknek a legjobb szolgáltatási élményt nyújtani. Célunk továbbá a legkorszerűbb távközlési hálózatok üzemeltetése, valamint a legmagasabb szintű vállalati hatékonyság és eredményesség elérése. Az erős márka kulcsfontosságú az elképzeléseink megvalósításához. Ma új fejezetet kezdünk a PPF Telecom Csoport portfóliójának három piacán, építve a nagyon sikeres Telenor márka alatt kialakított szilárd piaci pozícióra. További törekvésünk, hogy még nagyobb összhangot teremtsünk ügyfeleinkkel, további hozzáadott értéket nyújtva az új Yettel márkán keresztül.”

A PPF Telecom Group vezető távközlési szolgáltatóként öt közép- és délkelet-európai piacon (Bulgária, Csehország, Magyarország, Szerbia és Szlovákia) tevékenykedik, ahol mobil, vezetékes, adatátviteli és internetes televíziós szolgáltatásokat nyújt. Mintegy 18,3 millió ügyfelet szolgál ki mobilszolgáltatással, a régióban 12 ezer alkalmazottat foglalkoztat és 2020-ban 1,4 milliárd eurós EBITDA-t ért el. A PPF Csoport 2018-ban vásárolta meg a norvég Telenor Csoport közép-kelet-európai mobilszolgáltatást nyújtó leányvállalatait.

Nyitókép: d3sign/Getty Images

Kapcsolódó hang

Nevet változtat a Telenor március 1-től
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018