INFORÁDIÓ
2022. május 18. szerda
Alexandra, Erik

papp lászló

aréna

sportlétesítmény

átvilágítás

sportaréna

A Puskás Aréna (hátul) és a Papp László Budapest Sportaréna 2019. november 18-án.

Át kell vizsgálni a Papp László arénát

Infostart

Budapest egyik legnagyobb fedett sportlétesítménye lassan húsz éves lesz.

Támogatja a kormány a Papp László Budapest Sportaréna teljes körű műszaki átvilágítását – az elektronikus közbeszerzési értesítőben megjelent pályázati felhívás szerint – írja a Világgazdaság. Az egyik legnagyobb budapesti fedett sportlétesítmény hamarosan húszéves lesz, részben ezért írtak ki közbeszerzést az átfogó állapotjelentésre. A nyertes ajánlattevőnek ezenfelül javaslatot is kell tennie az elvégzendő javításokra, felújításokra, korszerűsítésekre, az eszközök cseréjére és beszerzésére. A kiírás szerint mindez annak érdekében történik, hogy a komplexum „versenyképes módon felelhessen meg az elvárt kihívásoknak, multifunkcionális feladatait hatékonyan és a kor követelményeinek megfelelően teljesíthesse”.

Az ajánlatkérő a Budapest Fejlesztési Központ Nonprofit Zrt. (BFK). A megbízás a 33 ezer négyzetméter hasznos alapterületű sportarénára és csatlakozó létesítményeire, műtárgyakra, és az ezek által érintett területekre is kiterjed. A BFK külön nevesíti, hogy külső környezet részletes vizsgálatába beletartoznak a parkolással és gyalogos megközelítéssel kapcsolatos szempontok, és külön az arénához szervesen csatlakozó Volán buszpályaudvar működése. Ennek kapcsán kiemelte: a vállalkozó adjon javaslatot, hogy az elmúlt évtizedek tapasztalatai alapján milyen közlekedésfejlesztési feladatokat szükséges megoldani, különös tekintettel a 2-es metró helyi megállója és a Volán-pályaudvar, valamint a Papp László gyalogos kapcsolódására.

Az ajánlattételi, részvételi vagy regisztrációs kérelem benyújtási határideje szerdán telt le. A szerződés időtartama 45 nap, amely alatt lehetőség szerint biztosítani kell a komplexum folyamatos működését.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018