INFORÁDIÓ
2022. január 21. péntek
Ágnes

mészáros beatrix

opus global

elnök

Mészáros Beatrix, a Mészáros csoport operatív vezetője beszédet mond a Mészáros Alapítvány V. konferenciáján az egerszalóki Saliris Resort Spa & Konferencia Hotelben 2021. augusztus 27-én.

Távozik Mészáros Beatrix az Opus Global elnöki pozíciójából

Infostart

Átalakul a vállalat vezetése, ennek első lépéseként adta vissza igazgatósági mandátumát az eddigi elnök.

Az Opus Global vezető testületi átalakításának első lépéseként Mészáros Beatrix visszaadta igazgatósági mandátumát, ezzel egyidejűleg összehívta a társaság igazgatóságát, hogy kezdeményezze rendkívüli közgyűlés megtartását, és azon az igazgatóság új tagjainak előterjesztését – idézi a vállalat közleményét a Portfolio.

Mészáros Beatrix 2017 óta irányította igazgatósági elnökként az Opus Globalt.

Távozását azzal indokolta, hogy jelentősen megnövekedtek a Bankholdingnál augusztus óta betöltött leányvállalatokért felelős vezérigazgató-helyettesi feladatai,

és a jövőben kizárólag ezekre kíván fókuszálni.

Mészáros Beatrix elnöksége alatt valósult meg a magyar tőzsde életében korábban példátlannak számító két nyilvános kibocsátó fúziója, valamint az Opus Csoport portfoliójának bővítése a magyar gazdaság stratégiai ágazataiban, köztük két nagy energetikai elosztóhálózat, a Tigáz és a Titász többségi részvényeinek megvásárlása.

A lap közzétett egy grafikont az Opus Global tőzsdei árfolyamának alakulásáról. Ezen az látszik, hogy 2017-ben kevesebb mint egy év alatt több mint a hússzorosára emelkedett az ára, onnantól napjainkig csúcsértékének közel a negyedére csúszott le.

Nyitókép: MTI/Komka Péter
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018