eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Home sales brokers and real estate investors are exchanging with investors being filing cash at the agents hand.
Nyitókép: Wutwhan foto/Getty Images

Változás az Ingatlantájolón: indul a licitrendszer

Az ingatlanhirdetési portálon a felhasználók kreditekkel licitálhatnak arra, hogy a hirdetésük minél jobb helyen jelenjen meg a találati listában.

Akár magánszemélyként akar ingatlant eladni, akár nap, mint nap foglalkozik valaki ingatlanok adásvételével, azok hirdetésével, kiemelten fontos számára, hogy az érdeklődők minél könnyebben és gyorsabban ráleljenek a hirdetéseire és érkezzenek az érdeklődő telefonhívások. Ezt könnyíti meg jelentősen az Ingatlantájoló.hu új, most induló hirdetés-kiemelési licitrendszere.

Lényegében mindenki tapasztalta már, hogy az ingatlant keresők általában csak a találati lista első két-három oldalát nézik meg, így nagyon lényeges, hogy egy-egy ingatlanhirdetés a listában minél előbbre kerüljön. Ehhez ezentúl nem kell mást tenni, mint a találati lista legjobb helyeire licitálni kreditekkel.

Az Ingatlantájolónál június elsejétől mind az ingatlanközvetítő irodák és referenseik, mind az ingatlanfejlesztő partnerek és a magánhirdetők számára lehetővé teszik a hirdetések előresorolását az úgynevezett licitrendszerben. A rendszer lényege, hogy annak a hirdetőnek a hirdetése kerül a találati lista élére, aki a legtöbb kredittel licitál. Természetesen a rangsorolás automatizált, programozott módon zajlik, akár egy nagy internetes keresőnél.

“Ez a rendszer igazságos, hiszen folyamatosan azok a hirdetések láthatók a találati lista elején, amelyeket a hirdetők kiemelnek” – húzta alá Ballagó Antal, az Otthontérkép Csoport sales vezetője.

Ez az új megoldás az ingatlankeresőket is segíti, hiszen az ingatlanhirdetési portálok többségénél – így eddig az Ingatlantájolón is – sok esetben ingatlan kereséskor ugyanazok a régebbi hirdetések kerültek a találati listák elejére, amelyeket a hirdetők rendszeresen letörölnek, majd újra feladnak, hogy a hirdetés frissebbnek tűnjön, és emiatt előre kerüljön.

Ezzel szemben hirdetőként a jövőben mindenkinek azonos esélye lesz hirdetésével az első pozíciókban szerepelni, ingatlant keresőként pedig a legjobb ajánlatokkal találkozhatnak a találati listák elején, ahol a hirdető valóban és minél gyorsabban szeretné értékesíteni az ingatlant.

Az új licitrendszert mindenki használhatja, aki az Ingatlantájolón hirdet, ráadásul, mivel a kreditek egységárasak (2 forint plusz áfába kerül egy kredit mindenkinek), teljesen egyenlő feltételeket teremt kisebb és nagyobb irodák, ingatlanfejlesztők, illetve magánszemélyek részére. Krediteket bármikor lehet vásárolni és a bankkártyás fizetéssel megvásárolt kreditek azonnal jóváírásra kerülnek a kreditegyenlegben.

A szükséges kreditmennyiség mindig attól függ, hogy adott helyre hányan licitálnak, a kiemelésért hányan versenyeznek. Például egy népszerűbb fővárosi kerületben, ahol több hasonló, jobban forgó – általában magas fajlagos árú – lakás van, ott többen versenyeznek, míg egy néhány eladó ingatlannal rendelkező kisvárosban valószínűleg kisebb a verseny az első helyekért.

Természetesen a felhasználó a hirdetésére kattintva bármikor ellenőrizheti, hogy hol áll adott pillanatban a hirdetése a találati listában, és mennyi kredittel kell licitálni ahhoz, hogy a kívánt pozíciót elérje. Mivel a krediteket mindenki azonos áron vásárolhatja meg, ez egyenlő feltételeket teremt a versenyhez, és hirdetésünk pozícióját nem kiszámíthatatlan algoritmusok fogják szabályozni, hanem a felhasználó dönthet róla.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×