eur:
394.24
usd:
370.29
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Pixabay

Erre költik a Babavárót

Tízből hat igénylő új otthon vásárlására, vagy felújításra fordítja - legalábbis az OTP adatai szerint.

Százból 31 házaspár ingatlan vásárlására, míg 28 meglévő otthona bővítésére, felújítására fordítja az egyébként szabad felhasználású Babaváró kölcsönt, minden tizedik pedig jelzáloghitelt is igényel még mellé - derült ki az OTP Bank ügyfeleiről a cég közleményéből. A pénzintézet összesítése szerint egyébként a kedvezményes konstrukció indulása óta összesen kihelyett 800 milliárd forintyi Babaváró hitel közel 40 százalékát ők folyósították, ami csaknem 38 ezer megkötött szerződést és valamivel több mint 360 milliárd forint kihelyezését jelenti.

A legtöbb igénylés Budapestről és környékéről, valamint Északkelet-Magyarországról érkezett. Az ügyfelek meghatározó többsége a felső határként megszabott 10 millió forintot igényelte. Az eddig folyósított támogatások átlagos össze 9,5 millió forint volt.

A Babaváró kölcsönt felvevők 42 százaléka jelentette már be a várandósságát vagy gyermekének megszületését,

ami azt jelenti, hogy már csaknem 16 ezer, az OTP Banknál megkötött szerződésnél kérhetik a törlesztés szüneteltetését a házaspárok.

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×