eur:
393.5
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pexels.com

Egyre elfogadottabb a családvédelmi akcióterv

Az elmúlt félévben a születések száma csaknem 6 százalékkal, a házasságkötések száma pedig 30 százalékkal emelkedett - mondta Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet elnöke az InfoRádiónak. Hozzátette: a javuló demográfiai adatok is azt mutatják, hogy sikeres az egy évvel ezelőtt indult családvédelmi akcióterv.

Több tényező alapján is kijelenthetjük, hogy a családvédelmi akcióterv az elmúlt tíz év legsikeresebb családpolitikai programja - mondta az InfoRádióban Fűrész Tünde, a magyar kormány által létrehozott Kopp Mária Intézet elnöke. Példaként a demográfiai adatokat idézte: már hatodik hónapja egyre több gyermek születik az előző évi adatokkal összevetve, illetve hozzátette, hogy a házasságkötések száma is nagyon jelentősen nőtt az elmúlt évben.

Az elmúlt fél évben 5,6 százalékkal nőtt a gyermekszületések száma és 30 százalékkal többen kötöttek házasságot, mint egy évvel ezelőtt a téli és a tavaszi időszakban.

"A házasságkötések száma ráadásul úgy emelkedett meg, hogy májusban a koronavírus már erősen éreztette a hatását, és akkor jelentősen csökkent az esküvők száma, de még ezzel együtt is elmondhatjuk, hogy az elmúlt fél évben harmadával többen kötöttek házasságot" - tette hozzá Fűrész Tünde.

"Több, mint 200 ezer olyan családról tudunk, amelyik a hét intézkedésből valamelyiket igénybe tudták venni,

és így a családi életükben segítséget kapnak vagy a babaváró, vagy a csok-kölcsönök, vagy akár a bölcsőde-fejlesztés révén" - mondta Fűrész Tünde.

Megemlítette azt is, hogy a közelmúltban megismételték az egy éve is elvégzett reprezentatív kutatást a gyermekvállalási korban lévő magyarok körében, és ebből az derült ki, hogy a családvédelmi akcióterv népszerűsége töretlen, sőt, úgy látják, hogy egyre többen vélik úgy, hogy ez egy hasznos és eredményes program. A felmérés eredményei szerint a megkérdezettek közel 90 százaléka mind a hét intézkedéssel egyetért. "Emellett a tavalyi eredményekhez képest minden mutatónál egyre eredményesebbnek és elfogadottnak tekintik ezt az akciótervet" - tette hozzá Fűrész Tünde.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×