INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 7. péntek
Ibolya

mnb

folyószámla

betét

bank

Gyűlnek a milliárdok a számlákon

Gyűlnek a milliárdok a számlákon

Infostart / MTI

Tovább növekszik a lakossági folyószámlákon lekötés nélkül tartott pénzek aránya, miközben a betétállomány új csúcsokat ostromol - ismerteti a Világgazdaság.

A gazdasági napilap a Magyar Nemzeti Bank adataira hivatkozva azt írja, hogy visszafogottan hat a lakossági betétek növekedésére a Magyar Állampapír Plusz, miközben a látra szóló és folyószámlabetétek aránya folyamatosan emelkedik az állományon belül. Októberben

a betéti szerződések tranzakciós egyenlege 174,7 milliárd forint pluszt mutatott,

vagyis a lakossági ügyfelek jóval több pénzt helyeztek el a számláikon, mint amennyit kivettek. Tehát a betétekből változatlanul kevés pénz áramolhat a lakossági szuperállampapírba, igaz, egy hónappal korábban még 1,3 milliárdos mínuszt mutatott a tranzakciók egyenlege.

A lakossági betétek állománya közben hónapról hónapra újabb rekordokat dönt,

októberben már 8882,2 milliárd forintot ért el,

ami 7,4 százalékos növekedés 2018 tizedik hónapjához képest. A stabil növekedéssel párhuzamosan folyamatosan emelkedik a látra szóló és folyószámlabetétek aránya is a lakossági portfólióban: ezek összege az október végéig számolt egy év alatt majdnem 13 százalékkal, 6446,8 milliárd forintra emelkedett, így az arányuk már 72,6 százalékos az összes betéten belül.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018