eur:
394.22
usd:
368.87
bux:
65664.79
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Pixabay

Merész húzás az egyik európai légitársaságtól

Ráhasal a vonatközlekedés fejlesztésére és egy légi járatot földire cserél.

Azt a célt tűzte ki a KLM, hogy lecsökkentse légi járatainak számát Brüsszel és az amsztrdami Schiphol repülőtér között, ezért az elmúlt hónapokban a cég a Thalys-szal és az NS Dutch Railways-zel környezetvédelmi szempontokat figyelembe véve hosszú távú tervet dolgozott ki - írta az airportal.hu.

A holland légitársaság 2020. március 29-étől a Thalys nagysebességű vonatával helyettesíti a Brüsszel és az amszterdami Schiphol repülőtér között közlekedő napi járatainak egyikét, így ötről négyre csökkentve a repülős csatlakozások számát. Ez csak az első lépés, ugyanis a KLM szándéka, hogy még tovább redukálja a repülőjáratok gyakoriságát ezen a szakaszon. A Schiphol reptéren külön Air&Rail check-in pultot hoznak létre.

A rövid járatokat eddig is első sorban azok az utasok használnak, akik az amszterdami Schiphol repülőtérről csatlakozó járatokkal repülnek interkontinentális állomásokra.

„Az intermodális szállítás – beleértve a vonatokat és a repülőgépeket – továbbra is összetett és kihívásokkal teli üzlet. Célunk, hogy mindkét területen a maximumot nyújtsuk. A napi járatok számának csökkentése remek módja annak, hogy még több tapasztalatot szerezzünk az Air&Rail-szolgáltatások terén” – nyilatkozta Pieter Elbers, a KLM elnök-vezérigazgatója.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Jön a költségvetési hiány miatti uniós felkérdezés, Magyarország ellen is eljárás indulhat

Jön a költségvetési hiány miatti uniós felkérdezés, Magyarország ellen is eljárás indulhat

Az Európai Parlament jóváhagyta az uniós költségvetési szabályok frissítését, amelynek célja, hogy azok világosabbá, beruházásbarátabbá és az egyes országok helyzetéhez jobban igazodóvá váljanak. Az új szabályok középpontjában a kormányok beruházási képességének védelme, a hitelesség biztosítása a hiány- és adósságcsökkentési mechanizmusok révén, nagyobb mozgástér biztosítása, valamint a párbeszéd és a felelősségvállalás javítása áll. A stabilitási és növekedési paktum reformja miatt már idén elindulhat a túlzottdeficit-eljárás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×