INFORÁDIÓ 
2020. július 11. szombat
Lili, Nóra

légi közlekedés

repülés

vasút

Merész húzás az egyik európai légitársaságtól

Merész húzás az egyik európai légitársaságtól

Infostart

Ráhasal a vonatközlekedés fejlesztésére és egy légi járatot földire cserél.

Azt a célt tűzte ki a KLM, hogy lecsökkentse légi járatainak számát Brüsszel és az amsztrdami Schiphol repülőtér között, ezért az elmúlt hónapokban a cég a Thalys-szal és az NS Dutch Railways-zel környezetvédelmi szempontokat figyelembe véve hosszú távú tervet dolgozott ki - írta az airportal.hu.

A holland légitársaság 2020. március 29-étől a Thalys nagysebességű vonatával helyettesíti a Brüsszel és az amszterdami Schiphol repülőtér között közlekedő napi járatainak egyikét, így ötről négyre csökkentve a repülős csatlakozások számát. Ez csak az első lépés, ugyanis a KLM szándéka, hogy még tovább redukálja a repülőjáratok gyakoriságát ezen a szakaszon. A Schiphol reptéren külön Air&Rail check-in pultot hoznak létre.

A rövid járatokat eddig is első sorban azok az utasok használnak, akik az amszterdami Schiphol repülőtérről csatlakozó járatokkal repülnek interkontinentális állomásokra.

„Az intermodális szállítás – beleértve a vonatokat és a repülőgépeket – továbbra is összetett és kihívásokkal teli üzlet. Célunk, hogy mindkét területen a maximumot nyújtsuk. A napi járatok számának csökkentése remek módja annak, hogy még több tapasztalatot szerezzünk az Air&Rail-szolgáltatások terén” – nyilatkozta Pieter Elbers, a KLM elnök-vezérigazgatója.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018