INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 23. péntek
Bence

szijjártó péter

texas

beruházás

egyesült államok

Houston, 2019. május 16. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b), valamint Ted Poe republikánus képviselő (b2) és Phillip Aronoff volt houstoni tiszteletbeli konzul (j), akiknek - Áder János köztársasági elnök nevében - a magyar külügyminiszter a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét adta át a texasi-magyar kapcsolatok segítéséért, Houstonban, a külgazdasági és konzuli képviselet ünnepélyes megnyitásán 2019. május 15-én. MTI/KKM/Mitko Sztojcsev

Nagy amerikai cégek magyarországi beruházásairól beszélt Szijjártó Péter

Infostart / MTI

Magyarországi tevékenysége bővítéséről döntött az Exxon Mobile, a National Instruments, a Flowserve - mondta a magyar külgazdasági és külügyminiszter, miután Houstonban texasi cégek vezetőivel tárgyalt.

Világossá tették a texasi vállalatok, hogy miután régebben Magyarországra hozták gyártási kapacitásaikat, immár olyan tapasztalatokkal rendelkeznek, amelyek nyomán a magasabb hozzáadott értéket képviselő, kutatás-fejlesztésre épülő kapacitásaikat is nyugodt szívvel elhozzák hazánkba - jelentette ki Szijjártó Péter.

A miniszter mások mellett:

  • az ExxonMobil olajvállalat,
  • a Flowserve gépipari cég,
  • a National Instruments szoftvervállalat,
  • a nyomtatási technikákra szakosodott Motivating Graphics,
  • az Aspect Group energiaipari,
  • a JPMorgan Chase pénzügyi vállalat,
  • az Alamo közlekedési szolgáltatási cég és
  • az AJC Houston élelmiszeripari cég képviselőivel ült tárgyalóasztalhoz.

Ezt követően a közmédiának nyilatkozva elmondta, hogy a legnagyobbak, az Exxon Mobile, a National Instruments, a Flowserve magyarországi tevékenysége bővítéséről döntött. Ezekre a cégekre jellemző, hogy termeléssel kezdtek Magyarországon, de ezt később követték a szolgáltatási, majd a kutatás-fejlesztési funkciók.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy Texas az egyik vezető erő az Egyesült Államokban a gazdasági és kereskedelmi teljesítmény szempontjából. A miniszter úgy fogalmazott, Houston igazi energetikai főváros, ráadásul olyan város, ahol a modern, kutatás-fejlesztésre épülő ipar rendkívül fejlett, és diktálja a tempót az Egyesült Államok gazdasági fejlődésének szempontjából is. Magyarország számára ezért különös jelentősége van annak, hogy milyen a gazdasági együttműködése Texasszal és annak legnagyobb városával - közölte.

A texasi vállalatok nagymértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy a magyar gazdaság dimenzióváltása sikeres legyen,

vagyis az, hogy Magyarország már nemcsak termelési helyszínként, hanem magasabb hozzáadott értékű funkciók helyszíneként is egyre inkább számításba jöjjön a nemzetközi vállalatok döntései során - mutatott rá Szijjártó Péter.

"Magyarországon elértük a teljes foglalkoztatást, ezért most már nem az számít, hogy mennyi munkahely jön létre, hanem az számít igazán, hogy a meglévő munkahelyek technológiai színvonala, hozzáadott értéke, kutatás-fejlesztési tartalma dinamikusan bővüljön". Ebben a tekintetben az egyesült államokbeli, illetve texasi vállalatok fontos szerepet tudnak játszani, az elégedettségük ugyanis Magyarország melletti további döntésekre sarkallja őket - mondta. A külügyminiszter a texasi magyar szervezetek képviselőivel is találkozott Houstonban.

Látogatásának fő célja a magyar külgazdasági és konzuli képviselet megnyitása volt- Ezzel hétre nőtt azon amerikai városok száma, ahol Magyarország hivatalos képviselettel rendelkezik.

Nyitókép: MTI/KKM/Mitko Sztojcsev
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018