INFORÁDIÓ 
2020. április 10. péntek
Zsolt

orbán viktor

donald trump

magyarics tamás

twitter

videó

Kikerült egy újabb videó Orbán Viktor és Donald Trump találkozójáról

Kikerült egy újabb videó Orbán Viktor és Donald Trump találkozójáról

Infostart

Az amerikai elnök posztolta a Twitterén a rövid vágott anyagot.

Donald Trump hétfőn fogadta a washingtoni Fehér Házban Orbán Viktort. Az esemény nyilvános részeiről készült rövid összefoglaló az amerikai elnök Twitter-csatornájára került ki.

A gyorsan egymás után vágott képek alatt hősies jellegű zene szól, szöveg nem hallatszik.

A hétfői találkozóról, amely kapcsán közös sajtótájékoztatót is tartottak, később a magyar miniszterelnök többek között azt mondta, sokat tettek azért, hogy a két ország között jó kapcsolat legyen. A megbeszélés kapcsán beszélt arról is, hogy úgy látja, nagy változás előtt áll a világ.

Hosszú diplomáciai építkezés után megvalósult fontos állomás a két vezető találkozója - ezt pedig a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatója mondta kedden az InfoRádióban. Elemzése szerint az amerikai elnök és a magyar miniszterelnök a védelmi és energetikai együttműködésről is tárgyalhatott.

Kedd este az InfoRádió Aréna című műsorának Magyarics Tamás külpolitikai szakértő volt a vendége, a téma Orbán Viktor és Donald Trump találkozója és a két ország, valamint Európa viszonya volt. Az ELTE tanára emlékeztetett: a megbeszélés azért is jelentős esemény volt, mert az Egyesült Államok térségi politikája az utóbbi egy-két évben megváltozott. A teljes beszélgetést alább megtekinthetik.

Nyitókép: Twitter/Donald Trump
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018