eur:
394.25
usd:
368.91
bux:
66396.61
2024. április 25. csütörtök Márk
Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója (b) és Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója közös sajtótájékoztatójukon az MLSZ székházában 2016. január 13-án. A Mol a társasági nyereségadón (TAO) keresztül 2 milliárd forinttal segíti a magyar labdarúgást, ebből az összegből folytatódhat majd a többi között az utánpótlás és az infrastruktúra fejlesztése. A cég ezen kívül 285 millió forint szabadon felhasználható támogatást nyújt az MLSZ-nek.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Elárulta Hernádi Zsolt, mit terveznek a Vidivel

A Mol elnök-vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában cáfolta azokat a laphíreket, hogy akár tulajdonossá is előléphet a Mol a Vidiben, ha a jelenlegi tulajdonos, Garancsi István megvásárolná az Újpestet. Hernádi Zsolt Hosszú Katinkáról is beszélt.

Hernádi Zsolt emlékeztetett arra, hogy húsz évvel ezelőtt, amikor csatlakozott a Molhoz, elkezdték felszámolni a vállalat sporttulajdonosi kötöttségeit.

"Az én generációm még emlékszik arra, hogy az NB I-ben és az NB II-ben hány olajos csapat volt. Ezek mind a mi tulajdonunkban voltak, és megszabadultunk tőlük, mert a fenntartói felelősséget nem akartuk átvenni. Azt vigye valaki, aki professzionálisan benne van a labdarúgásban, legyen az ő felelőssége az, hogy a csapat mindig jól teljesítsen. Ez nem vállalati felelősség" - fogalmazott Hernádi Zsolt.

"A szponzorálásban részt veszünk, mert még mindig - nemcsak Magyarországon, hanem egész Európában - a labdarúgás az egyes számú sport. Ha a csapat egy kicsit jól játszik, tömegeket tud bevonzani, és másnap mindenki a munkahelyén erről beszél, tehát a labdarúgásban érdemes ott lenni szponzorkén - mondta a Mol elnök-vezérigazgatója annak kapcsán, hogy a Magyar Nemzet úgy értesült, a jelenleg a Vidi FC-t tulajdonló Garancsi istván megvenné az Újpestet, és ebben az esetben a Mol szponzorból tulajdonossá léphetne elő.

"Mi szponzorok vagyunk, amíg van eredmény, és amikor nincs eredmény, akkor nem leszünk szponzorok."

Arra a kérdésre, hogy milyen szponzorációkat, befektetéseket terveznek a jövőben, Hernádi Zsolt elmondta, ez országonként eltérő. Minden országban a vivő sportoknál, így például Szlovákiában, Csehországban a jégkorongnál és labdajátékoknál, Horvátországban szintén a labdajátékoknál, a csapatsportoknál ott a Mol.

"Magyarországon is ott vagyunk a labdarúgás mellett a kézilabdában, és az egyéni sportokban is, ott, ahol kimagasló teljesítményt látunk"

- mondta Hernádi Zsolt. Példaként Hosszú Katinkát említette a Mol elnök-vezérigazgatója. Hiszen, tette hozzá, Magyarországon senkinek a fejben meg sem fordul, hogy nincs mögötte fantasztikus egyéni teljesítmény.

Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója és Hosszú Katinka 2017. július 3-án egy budapesti sajtóbeszélgetésen, amelyen bejelentették, hogy a háromszoros olimpiai bajnok úszó csatlakozott a MOL Csapathoz.
MTI Fotó: Mohai Balázs
Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója és Hosszú Katinka 2017. július 3-án egy budapesti sajtóbeszélgetésen, amelyen bejelentették, hogy a háromszoros olimpiai bajnok úszó csatlakozott a MOL Csapathoz. MTI Fotó: Mohai Balázs

Rengeteg hasonló teljesítményt tud mondani országonként, és mindenütt azt nézik, hogy milyen üzeneteket tudnak küldeni a szponzorációs tevékenységgel. Hernádi Zsolt emlékeztetett arra is, hogy vállalatuk működteti immár tíz éve azt az alapítványt, amely a fiatal sportolók felhozatalát segíti, közülük néhánynak a szponzorációja felnőtt sportolóként is megmaradt, tehát elmondható, hogy egy életpályát tudnak szponzorálni, mindaddig az eredmények jönnek.

A teljes beszélgetést Hernádi Zsolttal, a Mol elnök-vezérigazgatójával hétfő este hat órától az InfoRádió Aréna című műsorában hallgathatják meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×