eur:
394.03
usd:
365.68
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Drágulásra és várólistára számíthatnak az autósok a gumisoknál

Már most komoly túljelentkezés és várakozási idő van a gumisoknál, ráadásul idén mind a kerékcserék, mind a gumiabroncsok többe kerülnek, mint tavaly.

Elérte a szakemberhiány a gumiabroncs-szerelőket is, akiket béremeléssel próbálnak megtartani a vállalkozások, emiatt drágulnak a szolgáltatások, és sorban állásra is fel kell készülniük azoknak, akik a következő hetekben akarnak abroncsot cseréltetni - írja a Pénzcentrum.

A flottával rendelkező cégek már hetek óta készülnek és sorban cseréltetik télire nyári abroncsaikat, de a reggeli hideg miatt egyre több magánszemély is követi a példájukat. Ez azt jelenti, hogy elkezdődött a téli kerékcsere szezonja és várhatóan november végéig kitart majd - idézi a portál Pollák Pétert, az Abroncs Kereskedőház kereskedelmi és marketingigazgatóját.

Érdemes időben előjegyzést kérni, mert október végén még nagyobb forgalom és sorbaállás várható a hazai szervizekben.

Nagy az eltérés a gumicsere áraknál a fővárosban és vidéken. Budapesten négy abroncsra számítva nagyságrendileg tízezer forint körül van a tarifa, az alacsonyabb bérköltségek miatt vidéken a fővárosinál akár 20-30 százalékkal olcsóbban is lecserélhetik a gumikat.

A portál arról is ír, hogy idén mintegy 5 százalékkal drágultak a gumiabroncsok a forint árfolyama, valamint a gyártáshoz szükséges alapvető nyersanyagok - szénszármazékok, a szintetikus és természetes gumi, valamint az acél árának - világpiaci növekedése miatt. Így két év alatt a szektorban tapasztalt áremelkedés mértéke egyes termékeknél elérheti a 10 százalékot is.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×