eur:
391.08
usd:
359.51
bux:
72804.83
2024. július 19. péntek Emília

Több eszköz lesz hálózatba kapcsolva néhány éven belül, mint a Föld lakossága

Év végére több hálózatba kötött elektronikus eszköz lesz a Földön, mint ahány ember - mondta az InfoRádió Vállalatok és piacok című gazdasági magazinjában az SAP ügyvezető igazgatója.

A hálózatba kötött, IoT-eszközök száma néhány év múlva már 20 milliárd felé emelkedik. Idén év végére is már 8,4 milliárd egymással összekötött eszköz lesz a világban. Ez jelentős bővülés két-három év alatt. Egész biztosan hamarosan több lesz, mint ahány ember a Földön él – közölte Ablonczy Balázs.

Hozzátette, hogy a bővülésnek a legnagyobb hajtóereje a lakossági felhasználás.

„Egyre több kütyüt használunk – lépésszámlálót, pulzusszámlálót. Az ezzel kapcsolatos legfontosabb feladat, hogy eligazodjunk ezek között. Nagyon fontos, hogy mértékkel higgyünk ezeknek a méréseknek, mert akár rossz következtetéseket is levonhatunk belőlük” - figyelmeztetett az SAP ügyvezető igazgatója.

Ablonczy Balázs közölte: a vállalatok, üzleti vállalkozásoknak pedig arra kell figyelniük, hogy mennyire biztonságos hálózaton működnek, hiszen az adat rendkívül nagy kincs.

Figyelni kell arra, hogy az állampolgárok hogyan tudják megvédeni például az egészségügyi adataikat, a nagyvállalatok pedig azokat a termelési adatokat, működési logikát, amit az IoT-eszközökkel innovációként behoznak a működésükbe – tanácsolta az SAP ügyvezető igazgatója.

Ezek ugyanis komoly értéket képviselnek mind az adat, mind a folyamat tekintetében. Éppen ezért olyan hálózatban kell használni ezeket, ami kellően biztonságos – tette hozzá indoklásként Ablonczy Balázs.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: nem úgy megy, hogy megkérjük az orosz vagy az ukrán elnököt, hogy ne bombázzon

A miniszterelnök péntek reggel hosszabb interjút adott a Kossuth rádiónak. Szerinte akár az év végére "többségbe kerülhet" a Patrióták Európáért pártcsalád, az EP jelenleg harmadik legnagyobb frakcióját adó tömörülés. A béke szerinte nem úgy érhető el, hogy az orosz vagy az ukrán elnököt megkérjük, hogy ne bombázzon.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×