eur:
393.85
usd:
365.09
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Központosított beszerzések lesznek a kormányzati kommunikációra

A kormányzati kommunikációs feladatok ellátásával kapcsolatos közbeszerzésekre központosított eljárást lehet alkalmazni, ennek a részletszabályait a kormány határozza meg - a közbeszerzési törvény módosítását az a pénzügyi jogszabályokat módosító törvényjavaslat csomag tartalmazza, amely pénteken került fel a parlament honlapjára.

Így a kormány határozza meg azt, hogy írhatja ki a kormányzati kommunikációra a közbeszerzéseket, illetve mely területek tartoznak ebbe a körbe.

A kormány által kijelölt, a közbeszerzéseket lebonyolító szervezet csak annyi díjra jogosult, amennyi a költségeit fedezi.

A kormány feladata lesz az is, hogy a központosított kommunikációs tendereknek - a közbeszerzési törvényben foglaltaktól eltérő - szabályait meghatározza.

A törvényjavaslat indoklása szerint a választott megoldással a kormányzati kommunikációs feladatok ellátása hatékonyabb és olcsóbb lesz.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×