eur:
387.69
usd:
357.02
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

Hihetetlen, de igaz! A kötelező új díjainak fogadtatása

Bár az előzetes nyilatkozatok a díjak kis mértékű emeléséről szóltak, a legtöbb biztosító ismét engedett díjaiból a ma hajnalban megjelent tarifák tanulsága szerint. A Biztosítás.hu internetes alkuszi portál elemzéséből kiderül: ha a kötelező mellett most novemberben lakás és CASCO biztosításainkat is újrakötjük, egy időre elkerülhetjük a januártól kivetésre kerülő újabb adóterheket.

Néhány nap és útjára indul a szokásos év végi biztosítóváltási kampány az ügyfelek millióiért. Ezúttal is új adók és új termékek fűszerezik a versenyt, de a díjak lefelé tartó tendenciája úgy tűnik idén sem fog megtörni.

Továbbra is kedvező díjakra számíthatnak az autósok, akik november 1 és november 30 között választhatják ki melyik biztosítót szeretnék maguknak 2013-ban. A kötelező biztosítások 5-10 százalékos díjcsökkenése mellett az akár 30-60 százalékosra is felkúszó lakás és CASCO biztosítási engedmények lehetnek népszerűek a kampányban - olvasható a Biztosítás.hu elemzésében.

A most lakás és CASCO biztosításokat kötő ügyfelek ugyanis a kedvező díjon megkötött lakás és CASCO biztosításaikkal elkerülhetik a januártól bevezetésre kerülő 15 százalékos CASCO és 10 százalékos lakásbiztosítások után fizetendő adók miatti díjemelkedéseket. Ezen szerződések díjai ugyanis egy évig nem változtathatóak majd a biztosítók részéről, vagyis megmarad a kedvező díjuk.

Továbbra is jól járnak majd a szerződéseiket az interneten keresztül ügyintéző, illetve a kármentes autósok. A tavalyi kampányt megnyerő UNIQA Biztosító például közel 50 százalékosra növeli elektronikus kommunikációs kedvezményét. A SIGNAL Biztosító pedig az online megkötésre kerülő szerződéseket díjazza 20 százalék extra engedménnyel. A két évvel ezelőtti kampánynyerő K&H pedig 25 százalék plusz kedvezményt ad legtöbb kármentes ügyfélnek.

Budapest környéki és a vidéki autótulajdonosoknak több biztosító is jelentősen csökkenti díjait. Az AEGON és Union esetében az budapesti agglomerációban lakók 5-15 százalékkal kell kevesebbet fizessenek, a Wáberer Hungária (korábbi: Wabard) pedig vidéken ad 10 százalékkal alacsonyabb árat. A közszolgákért folytatott éles versenybe is beszáll a KÖBE, aki 15 százalékra növeli kedvezményét ebben a szegmensben.

A már hagyományosan kedvező árú termékek mellett az autósok új szolgáltatásokkal is találkozhatnak a kampányban. A Wáberer például ingyenes bónusz biztosítást vezet be kötelezője mellé, amivel az üzembentartók ez idáig egyedülálló módon biztosíthatják bónuszfokozatuk megőrzését arra az esetre, ha járművüket más sofőr (például gyermekük) vezeti és eközben kárt okoz.

Szintén újdonság, hogy a 4 millió autós mellet a kampány a 9 millió hazai bankszámla tulajdonosának is kínál jelentős megtakarítási lehetőséget, akik a kampányban néhány perc alatt ellenőrizhetik majd bankszámlájuk díját, és átlagosan várhatóan 15-20 ezer forintot megtakarítva egyszerűen válthatnak kedvezőbb számlacsomagra.

A Biztosítás.hu szerint a kampányban várhatóan jóval fél milliónál több váltóra lehet számítani, és ha az autóhasználat csökkenése a jelenlegi éves 5 százalékos ütemet tartja a jövőben, a kötelező díjának csökkenése is tovább folytatódhat.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×