eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

A magyar alapkamat csökkentésére számítanak a londoni elemzők

Valószínűleg kamatcsökkentés lesz a magyar jegybank (MNB) következő kamatmódosítása - vélekednek szerdán kiadott legújabb előrejelzésükben londoni felzárkózó piaci elemzők, jóllehet ez a prognózis továbbra sem konszenzusos a Cityben.

A Capital Economics, az egyik legnagyobb londoni pénzügyi-befektetési elemző és tanácsadó csoport az európai felzárkózó térségről összeállított helyzetértékelésében Magyarországról azt írta: a magyar gazdaságban fordulat történt, de a fellendülés ezzel együtt is még "törékeny", a fogyasztói szektor állapota pedig továbbra is "meglehetősen gyászos".

A ház szerint - tekintettel a gazdasági aktivitás lanyhaságára - az alapszintű inflációs nyomás a teljes kosárra számolt infláció legutóbbi kiugrása ellenére is még egy ideig várhatóan gyenge marad.

Ennek alapján a Capital Economics londoni felzárkózó piaci elemzői fenntartják azt az előrejelzésüket, hogy az MNB következő kamatmódosítása csökkentés lesz.

A Cityben azonban vannak ezzel ellenkező várakozások is.

A JP Morgan bankcsoport londoni elemzői a vártnál jóval magasabb márciusi magyar inflációs adatok után közölték: változatlan az a véleményük, hogy az MNB következő kamatmódosítása emelés lesz, akár már az idei negyedik negyedévben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×