INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

A magyar alapkamat csökkentésére számítanak a londoni elemzők

InfoRádió / MTI
Valószínűleg kamatcsökkentés lesz a magyar jegybank (MNB) következő kamatmódosítása - vélekednek szerdán kiadott legújabb előrejelzésükben londoni felzárkózó piaci elemzők, jóllehet ez a prognózis továbbra sem konszenzusos a Cityben.

A Capital Economics, az egyik legnagyobb londoni pénzügyi-befektetési elemző és tanácsadó csoport az európai felzárkózó térségről összeállított helyzetértékelésében Magyarországról azt írta: a magyar gazdaságban fordulat történt, de a fellendülés ezzel együtt is még "törékeny", a fogyasztói szektor állapota pedig továbbra is "meglehetősen gyászos".

A ház szerint - tekintettel a gazdasági aktivitás lanyhaságára - az alapszintű inflációs nyomás a teljes kosárra számolt infláció legutóbbi kiugrása ellenére is még egy ideig várhatóan gyenge marad.

Ennek alapján a Capital Economics londoni felzárkózó piaci elemzői fenntartják azt az előrejelzésüket, hogy az MNB következő kamatmódosítása csökkentés lesz.

A Cityben azonban vannak ezzel ellenkező várakozások is.

A JP Morgan bankcsoport londoni elemzői a vártnál jóval magasabb márciusi magyar inflációs adatok után közölték: változatlan az a véleményük, hogy az MNB következő kamatmódosítása emelés lesz, akár már az idei negyedik negyedévben.

A címlapról ajánljuk