eur:
389.66
usd:
363.67
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Futó Pétert választották a BUSINESSEUROPE alelnökévé

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) elnökét, Futó Pétert választotta alelnökévé a munkaadói érdekeket összeurópai szinten képviselő szervezet, a 34 ország 40 munkáltatói szövetségét tömörítő BUSINESSEUROPE június 10-11-i madridi közgyűlésén.

Az MGYOSZ hétfői közleménye szerint Futó Péter kinevezése két évre, a 2010. július 1-jétől 2012. június 30-ig szól. A BUSINESSEUROPE nyolc alelnöke meghatározó szerepet játszik a szervezet irányításában, hiszen az elnök közvetlen tanácsadóiként befolyással bírnak a BUSINESSEUROPE európai érdekérvényesítő stratégiájának alakítására. Emellett fontos feladatuk a nemzeti és európai sajtó tájékoztatása is - derül ki a közleményből.

Futó Péter a BUSINESSEUROPE alelnökeként a következő két évben számos aktív szerepet vállal a szervezet életében, ilyen például az évente Brüsszelben megrendezésre kerülő European Business Summit. A magyar elnökséget záró, 2011-ben megvalósuló üzleti csúcsrendezvény előkészítésében így az MGYOSZ is szervesen közre fog működni.

"Nagy megtiszteltetés a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége számára a BUSINESSEUROPE döntése. A legbefolyásosabb európai munkaadói szervezet élén hangsúlyos szerepünk lesz a következő két évben az európai szintű munkaadói érdekképviselet ellátásában, és ez számos lehetőséget hordoz magában a magyarországi vállalkozói szféra számára is" - idézték a közleményben Futó Pétert.

A BUSINESSEUROPE 1958-ban alakult, a 34 ország 40 munkaadói szövetsége mellett 25 multinacionális vállalat is közvetlen tagja. A szervezet 20 millió kis-, közép- és nagyvállalatot képvisel, amelyek összesen 106 millió embernek adnak munkát az Európai Unióban. Az MGYOSZ 2005 óta tagja a szervezetnek.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×