eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A fiatalok választását a pénz határozza meg

Hűtlenebbek a magyar pályakezdő férfiak az friss diplomás álláskereső hazai nőknél: előbbiek 26 százaléka nyilatkozta azt, hogy akár három évnél hosszabb időre is vállalna külföldön munkát. A friss diplomások legszívesebben a pénzügyi, és az IT szektorban helyezkednének el, a fiatalok azért választják ezeket a szakmákat, mert itt jól lehet keresni - derült ki a Figyelő-Hewitt KarrierStart felméréséből.

Harminchatezer pályakezdő vagy álláskereső véleményét mutatja a Figyelő-Hewitt most elkészült KarrierStart harmincas toplistája - közölte Veres Rita vezető tanácsadó az InfoRádióval.

Hozzáttette: az látható a statisztikákból, hogy nagyon kedvelik a fiatalok a pénzügyi szférát: szívesen mennének bankokhoz, biztosítókhoz dolgozni. A másik népszerű terület az IT, illetve a telekommunikáció.

Meglepő adat, hogy a pályakezdők kétharmada keresne külföldön állást. Közülük minden ötödik akár több évet is szívesen dolgozna távol a hazájától. E téren a férfiakban erősebb a távozási vágy, 26 százalékuk több mint három esztendőt töltene idegen országban. A nők hűségesebbek a hazájukhoz - mutatta ki a felmérés.

A két legnépszerűbb területről kiderült, hogy a fiatalok azért választják ezeket a szakmákat, mert itt jól lehet keresni. Ez azt is jelzi, hogy számukra a fizetés a legfontosabb szempont a munkahely választásnál.

Akadnak azért más tényezők is, amelyek befolyásolhatják a döntést. Ilyen például a fejlődési lehetőségek, vagy a vállalat emberközpontúsága.

Mivel a válság miatt most nehezebb munkát találni friss diplomával, a pályakezdőknek érdemes meggondolni, hogy elköltözzenek-e otthonról egy jobb álláslehetőség kedvéért. A kimutatás szerint ezt sokan fontolóra is veszik - jelezte Veres Rita

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×