eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A többség szerint a családja többet költ a szükségesnél

Egy felmérés szerint az emberek döntő többsége fontosnak tartja a takarékoskodást, ennek ellenére hatból öten úgy gondolják: az ő családjuk többet költ a szükségesnél. A GfK Hungária ezer ember megkérdezésével, az OTP Bank megbízásából készült közvélemény-kutatása alapján a válság miatt mindössze a lakosság 3 százaléka tudta növelni megtakarításait.

Bacher János, a GfK igazgatója közölte: a válaszadók 75 százaléka szerint a jelenlegi gazdasági helyzetben nehéz takarékoskodni, de csak 20 százalékuk gondolja úgy, hogy nem is éri meg. Hangsúlyozta: a megkérdezettek 66 százaléka mondta azt, hogy a bankok tudnak segíteni az ügyfeleknek válság idején, például a lakossági hitelek átalakításával, a megtakarításokra fizetett kamatok növelésével és tanácsokkal. A felmérés eredményét az OTP Takarékossági Világnap alkalmából tartott tájékoztatóján ismertették.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×