eur:
389.05
usd:
361.98
bux:
67998.62
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Hárommilliárdos fejlesztést hajt végre Kecskeméten a Bosal cégcsoport

Irányított fejlesztésekkel egy új járműipari központ létrehozását tervezi a kormány Kecskeméten és környékén - jelentette be hétfőn Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter a helyi Bosal gyárban tett látogatása alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

A tárcavezető az eseményen hangsúlyozta: az elképzelés beleillik abba az akciótervbe, melyet a közelmúltban fogadott el a kormány a magyarországi gépjárműipar fejlesztése érdekében.

"Ez az ágazat már most is hazánk egyik húzóereje. Ehhez járul hozzá az a szerződés is, melyet most írtunk alá a cég vezetőjével a folyamatban lévő fejlesztések támogatásáról. A Bosal e forrás felhasználásával hárommilliárd forintból 250 új munkahelyet teremt és 2014-ig garantálja azok fenntartását" - fogalmazott Varga István.

A tárcavezető kérdésre válaszolva a támogatás összegéről nem beszélt, ám aláhúzta: a beruházásösztönző állami segítségnyújtás részleteit hatvan napon belül nyilvánosságra hozzák.

A Bosal vállalatcsoport képviseletében megjelent Jörg Riehle szerint több millió eurós támogatásról van szó, melynek segítségével idén szeptemberre teljes egészében elkészül a 2007-ben, még a Mercedes kecskeméti gyáráról született megállapodás előtt útjára indított bővítés. A beruházás révén új csarnokot, valamint járműipari alkatrészgyártó és felületkezelő technológiát magába foglaló termelőbázis létesül a jelenlegi üzem területén, ahol a termelés még idén elkezdődik.

Hanganyag: Kaputa Júlia

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×