eur:
390.71
usd:
365.02
bux:
68240.73
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Ruhákra még mindig költünk

Alig esett vissza a ruházati cikkek forgalma. A KSH által közölt kiskereskedelmi mutatószámokból látszik, hogy míg élelmiszerre és háztartási cikkekre kevesebbet költöttünk az utóbbi hónapokban, addig a ruházkodásra költött összeg feleannyit csökkent.

Egyáltalán nem borúlátóak a divatmárkákat eladó kereskedők - derült ki a GVA Robertson elemzéséből. Ezen üzletek forgalma ugyanis mindössze 1,2 százalékkal csökkent, szemben az élelmiszer forgalom 2,6 százalékos visszaesésével.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2009 első negyedévében a kiskereskedelmi forgalom volumene összesen 3,2 százalékkal csökkent tavalyhoz képest, az egyik legkisebb csökkenést könyvelhette el ezen belül a ruházati kereskedelem.

A GVA Robertson szakértője azt mondta: az általuk megkérdezett nemzetközi márkák hazai képviselői sem panaszkodtak az első negyedéves számok alakulására és a bevásárlóközpontoktól is pozitív visszajelzések érkeztek.

Varga Ágnes szerint azonban nem árt az óvatosság, mert a forint gyengesége, illetve az árfolyamváltozás miatt előfordulhat eredmény-visszaesés. Arról nem is beszélve, ha egy-egy nemzetközi márkánál a viszonteladói hálózatnak nincs tartaléka az árfolyamhatások kiküszöbölésére, és hiába lennének vevők, ha a pénzhiány miatt nem tud eleget rendelni és elpártolnak a vevők.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Herbert Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×