eur:
388.91
usd:
361.9
bux:
67952.83
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Bajnai Gordon Danuta Hübnerrel találkozott

A magyar kormányfő és az Európai Bizottság a regionális politikáért felelős biztosa azt szeretnék elérni, hogy a magyarországi kis- és középvállalkozások átcsoportosítás után, kapjanak egy 500 millió eurós, uniós plusztámogatást. Erről beszéltek találkozójukon Bajnai Gordon és Danuta Hübner Budapesten a Parlamentben.

A magyar miniszterelnök és az Európai Bizottság regionális politikáért felelős biztosa az uniós források magyarországi felhasználásáról beszélgetett egy órát. Bajnai Gordon kormányfő hangsúlyozta, hogy Magyarország élen jár az uniós források lehívásában, lekötésében.

Mint fogalmazott Magyarország halad azon az úton, amelynek révén az uniós források már rövidtávon is élénkítik a gazdaságot a finanszírozási és beruházási programok által.

A politikus megköszönte Danuta Hübnernek, és az Európai Uniónak azt a hozzáállást, amelyet tanúsítanak a támogatások esetében. Bajnai Gordon az InfoRádió kérdésére elmondta: nem volt szó a vasárnapi magyarországi szavazásról, és a kormánypárt sikertelenségéről sem.

Hozzátette: inkább arról tárgyaltak, hogy Magyarország mit érhet el uniós forrásokkal, miképpen tudja erősíteni a nemzetközi bizalmat.

Külföldről azt nézik, hogy Magyarország rajta tud-e maradni a kiszámíthatóság útján. A bizalom törékeny, ezért a politikusoknak megfontoltan kell nyilatkozniuk az ország stabilitásáért - fogalmazott a politikus.

Danuta Hübner arról beszélt, hogy Magyarország a 6. helyen áll az uniós források felhasználását illetően a tagországok között.

Magyarország 2004 és 2006 között teljesen kihasználta az uniós lehetőségeket, most azon vannak, hogy a 2007-2013 közötti időszakban a legnagyobb mértékben jusson támogatáshoz az állam. Azt szeretnék elérni, hogy 500 millió eurót tudjanak átcsoportosítani a kis- és közepes vállalkozásoknak.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×