eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Nem feltétlenül a vadászösztön hajtja az OMV vezérét

Az OMV vezérigazgatója Bukarestben azt mondta: nem tettek le a MOL-lal kapcsolatos terveikről. Az InfoRádió Klein Sándor pszihológus, egyetemi tanárt kérdezte arról, mekkora szerepe van az egyéniségnek a cégvezetők döntéseiben.

Ahol emberek hoznak döntést, ott az emberi személyiségnek mindig van szerepe - mondta az InfoRádió által megkérdezett pszichológus.

Klein Sándor hozzátette: azok, akik egy multinacionális cég vezető pozíciójába kerültek, részben annak köszönhetik sikereiket, hogy sok esetben racionális döntéseket hoztak.

Az ember játékos lény, és ha elhatároz valamit, néha az ésszerűség határán túlmenő dolgokat is képes megtenni annak érdekében - magyarázta a pszichológus annak kapcsán, hogy felébred-e abban a ragadozó ösztön, aki ellenséges felvásárlási akciót indított egy másik cég ellen.

Az egyetemi oktató szerint ugyanakkor a legtöbb vezetőben van kontroll, amely jelzi, hogy meddig lehet elmenni.

A BMW volt vezető közgazdásza egy tanulmányban azt állította, hogy az utóbbi időben a felvásárlásokat német autóiparban az "egó hajtotta".

Klein Sándor szerint ez lehetséges, de figyelmeztetett: azok, akik kívülről szemlélik a felvásárlásokat, igyekeznek beleképzelni magukat az ilyen akciók lebonyolítóinak helyébe, és megvizsgálni, ők mit tettek volna az adott helyzetben.

Hanganyag: Albert Dénes

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×