eur:
393.77
usd:
365.12
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pilisi Parkerdő Zrt.

Pilisi Parkerdő: ezúttal érdemes lehet a járt utakat a járatlanért elhagyni

25 százalékkal több kiránduló keresi fel a koronavírus-járvány kezdete óta a Pilisi Parkerdő kiemelt célpontjait. Például a Rám-szakadék bejáratánál sorok alakulhatnak ki. Mészáros Péter szóvivő ezért azt javasolja a turistáknak, hogy keressék fel a parkerdő kevésbé látogatott részeit is, fedezzenek fel új túraútvonalakat.

A Pilisi Parkerdő az ország leglátogatottabb erdőterületeit kezeli, amiket éves szinten mintegy 20-25 millió alkalommal keresnek föl a látogatók. A tavalyi év folyamán, kapcsolódóan a járványügyi helyzethez, ez a szám tovább emelkedett, nagyságrendileg 20-25 százalékkal, sőt, például a budai Hármashatár-hegyre látogatók száma 50 százalékkal nőtt – ismertette az InfoRádiónak a parkerdő szóvivője.

Mészáros Péter megjegyezte, miután a parkerdő számos területe országosan is nagy ismertségnek örvend, így Dobogó-kő, a Rám-szakadék vagy a Prédikálószék, ezeken a helyszínek olykor

szabályos sorokat alkotnak a természetben kikapcsolódni vágyók

a ki- és bejutási pontokon. Mindezt a jövőben elkerülendő, a szakember, illetve a Pilisi Parkerdő azt tanácsolja, hogy

talán érdemes „a járt utakat a járatlanért elhagyni”, és olyan helyszíneket is felfedezni, amiket kevesebben látogatnak.

Példaként a Gerecse keleti oldalát, és az itt található Pusztamaróti történelmi emlékhelyet említette, továbbá a Gödöllői-dombságnál található erdészeti arborétumot, amelyek szintén kiváló kirándulási lehetőséget rejtenek magukban.

A szóvivő az InfoRádió kérdésére válaszolva emlékeztetett, az erdőkben is érvényes az az általános járványügyi szabály, miszerint a másfél méteres biztonsági távolságot meg kell tartani. Ugyanakkor a maszkviselés is mindenki számára ajánlott, kiváltképp, ha sűrűbben látogatott helyszínre látogat, vagy a közeli parkolóban tartózkodik. A Pilis Parkerdő továbbá azt kéri, hogy lehetőség szerint legfeljebb a családok túrázzanak együtt.

Merre induljon az ember?

Aki a Pilisi Parkerdő területén olyan helyekre szeretne eljutni, amit esetlegesen kevesebben látogatnak, annak érdemes felkeresnie az erőgazdaság internetes oldalát, ahol a „Fedezd fel a Parkerdőt!” menüpont alatt számtalan célpont közül lehet választani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×