eur:
394.04
usd:
364.81
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Máris itt a tél talán legveszélyesebb jelensége

Mediterrán ciklon közelíti meg a Kárpát-medencét, szerdán dél-nyugat felől megnövekszik a felhőzet. Estétől vegyes halmazállapotú csapadék, sőt, ónos eső is várható.

A ciklon csapadékrendszere szerda este érkezik meg, addig száraz idő várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Vegyes halmazállapotú csapadék éri el majd szerda este a dél-nyugati országrészt majd az ország többi területét, és éjszaka, valamint csütörtök hajnalban ónos eső is eshet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán -1 és +5 fok között valószínű.

Csütörtökön keletre mozdul a csapadékzóna, havazásra inkább csak a nyugati, észak-nyugati határszakasznál lehet számítani, a hó várhatóan nem marad meg. Kelet felé eső várható. A hőmérséklet 1-5 fok között alakul.

Pénteken és szombaton már szárazabb idő várható, a hőmérsékleti értékek is emelkedni kezdenek, szombaton többórás napsütésre és 7-12 fokos maximumokra lehet már számítani. Vasárnap a Mikulás is enyhe időben fog megérkezni.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×