eur:
388.32
usd:
361.99
bux:
68994.64
2024. május 9. csütörtök Gergely
Nyitókép: Pixabay

Párás, esős időre derű és meleg jön hétfőn – időjárásjelentés

Sok csapadék jön, de a nagy része hajnalig lehullik, napközben pedig csak felhős időre számíthatunk, sok helyen derűs lesz az idő. A hét második felében viszont már hűvösebb lesz.

Északnyugat felől mindenütt megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, ezzel együtt pedig egyre többfelé elered az eső, majd hajnalra már szűnik, gyengül a csapadék. Éjszaka az északi völgyekben, illetve a délnyugati határvidéken párássá válik a levegő, foltokban köd is képződhet.

Hétfőn kisebb-nagyobb szakadozások, illetve rövidebb napos időszakok inkább csak az ország délnyugati felében lehetnek, míg északkeleten borult, párás marad az idő. Számottevő csapadék hétfőn napközben már nem valószínű, legfeljebb szemerkélő eső vagy szitálás fordulhat elő. A délies szél többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 12 fok között alakul, északnyugaton lesz a legenyhébb az idő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában 13 és 18 fok között várható, de a tartósan borult részeken ennél pár fokkal hűvösebb idő valószínű.

Északkeleti, illetve délnyugati irányból magasnyomású zóna nyúlik be szárazföldünk fölé, amelyet egy gyenge frontzóna választ el a Kárpát-medence térségében. Az anticiklon által lefedett tájakon az éjszakai órákban többfelé képződik köd, illetve rétegfelhőzet, amelynek egy része napközben is tartósabban megmarad, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Kontinensünk többi részén ezzel szemben frontok teszik változékonnyá az időjárást. Hatásukra Északnyugat-, illetve Délkelet-Európában sok a felhő, és többfelé esik az eső, záporeső. A Kárpát-medencét melegfront éri el, amely hatására nedvesebb és egyre enyhébb levegő áramlik fölénk.

Címlapról ajánljuk

Budapesten tárgyal a kínai elnök

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×