eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A felkelő Hold látszik a salgói vár mögött Salgótarján közeléből fotózva 2020. október 31-én.
Nyitókép: A felkelő Hold látszik a salgói vár mögött Salgótarján közeléből fotózva 2020. október 31-én. – MTI/Komka Péter

Gyönyörűen világított a hold, de nem volt még ilyen hideg hajnalunk

Az ősz eddigi leghidegebb hajnalával indult a november; a Nyírségben mínusz 2 Celsius-foknál alacsonyabb hőmérsékletet is mértek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az írta a Facebook-oldalán, hogy az északkelet felől érkező hideg, száraz levegő hatására nagyjából a Dunától keletre található tájakon fagypont közelébe csökkent a hőmérséklet, kisebb körzetekben gyenge fagy is előfordult.

Mostanáig az idei ősz leghidegebb hajnala október 19-én volt, akkor a Pest megyei Kakucson mínusz 1,4 fokig hűlt a levegő. Most ennél egy fokkal hidegebbet mértek, Nyírlugoson mínusz 2,4 fokig csökkent a hőmérséklet november elsején hajnalra. Így most már ez az új őszi szezonrekord.

A Dunántúl nagyobb részén éjjel tartósan felhős volt az ég, így arrafelé enyhébb maradt az idő – tették hozzá.

Az előrejelzés szerint

vasárnap napközben döntően 11–15 fokig emelkedik a hőmérséklet,

de a délnyugati határ mentén kissé melegebb is lehet. Késő estére általában 5-13 fokra hűl le a levegő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×