eur:
395.33
usd:
366.33
bux:
65412.76
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay

Már húszezer kismama használja az új magyar appot

Csak áprilisban indult, de már több mint húszezren töltötték le okostelefonjukra a PregHello nevű, teljesen ingyenesen használható mobilapplikációt.

A magyar fejlesztésű app egy virtuális kalauz a kismamáknak, ahol minden fontos információhoz egy helyen juthatnak hozzá és a várandósság során felmerülő kérdésekre azonnali választ kaphatnak hiteles forrásból – írja a hirado.hu.

A XXI. századi információáradatban nincs könnyű dolguk a kismamáknak, ugyanis a számtalan fórumról, internetes portálról bonyolult feladat összehalászni a ténylegesen megbízható tippeket, tanácsokat. Ezzel szembesült Németh Nóra is a várandóssága alatt, akkor fogalmazódott meg benne a gondolat, hogy ezen a jelenségen változtatni kell, és segítséget kell nyújtani a gyermeket váró nőknek.

„Összegyűjtöttem azokat a kérdésköröket, amik várandósan engem foglalkoztattak és készítettem egy információs pakkot, amit később a különböző egészségügyi területen aktívan dolgozó szakértők, többek közt nőgyógyászok, dietetikusok, szoptatási tanácsadók az aktuális viszonyoknak megfelelően átírtak és lektoráltak. Így született meg a végleges szöveg, ami ma már több tízezer kismamának könnyíti meg a hétköznapjait az applikáció jóvoltából” – magyarázta az alapító.

Az alkalmazásban belépéskor a felhasználónak meg kell adnia a várható születési dátumot, saját és pocaklakója nevét, így aztán hetente személyre szabott információkat kap, és folyamatosan követheti a baba fejlődését az interaktív felületen. Az appban elhelyeztek egy teendők listát is. Itt felsorolják, mit kell bepakolni a kórházi táskába, mik a legfontosabb tudnivalók az otthoni előkészületekhez, milyen hasznos tanfolyamokra lehet elmenni. Amint egy-egy feladatot letudott a kismama, azt a listában kipipálhatja, így pontosan tudja követni, hogy mit kellene még megoldania a hátralévő időben.

Áprilisban jelent meg az applikáció, azóta több mint húszezer kismama töltötte le azt az okostelefonjára. Az alkalmazás ingyenes, és az is marad, egyetlen funkcióját sem fogják a jövőben sem fizetőssé tenni. A végső cél az, hogy a kismamák számára természetessé váljon az applikáció használata és ezáltal minél kevesebb aggodalmaskodás legyen a várandósság idején.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×