eur:
394.69
usd:
371.97
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor
Járókelők esernyővel az I. kerületi Várfok utcában 2018. augusztus 26-án.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Megint bőrig ázhatunk, több dolog miatt is figyelmeztetést adtak ki

A Kárpát-medence időjárását eleinte még csak a hullámzó front, majd egyre inkább a Kárpátok fölött elvonuló mediterrán ciklon alakítja, emiatt több helyen kell kiadósabb esőre számítani.

Túlnyomóan borult lesz az ég, és többfelé várható ismétlődő eső, zápor, több helyen jelentős mennyiség eshet.

Kedden délelőtt dél felől elkezd szűnni a csapadék, de főként az északkeleti, északi megyékben további kiadós esőzés valószínű.

Négy megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki, tízre pedig elsőfokút.

Kedden egyre inkább délnyugatira, nyugatira fordul a szél, és máshol is megerősödik. A széllökések miatt a nyugati megyékre és Borsod-Abaúj-Zemplén megyére adtak ki figyelmeztetést.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 14 fok között alakul, 10 fok fölötti értékekre a Tiszántúlon számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden általában 6 és 13 fok között várható, de az északkeleti határvidéken ennél kissé melegebb is lehet.

Szerdán délnyugat felől egyre többfelé csökken a felhőzet, és az ország nagyobb részén változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Az északi, északkeleti megyékben ugyanakkor estig sok maradhat a felhő. Eleinte az ország északi, északkeleti felén, harmadán többfelé előfordul eső, záporeső, délután, este ott is egyre kevesebb helyen eshet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +7 fok között alakul. A maximum-hőmérséklet 9 és 17 fok között alakul, északkeleten lesz a hűvösebb, délnyugaton az enyhébb idő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×