eur:
392.88
usd:
366.07
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Fővárosi Állat- és Növénykert/Bagosi Zoltan

Új jövevények és látványos programok az állatkertben

Különösen sok program és élmény várja ezen a nyáron a Fővárosi Állat- és Növénykert látogatóit. A kert szinte minden pontján kölykök és fiókák cseperednek, de különleges látványetetésekkel és állattréningekkel is naponta találkozhatnak a látogatók.

Igazi bébi boom volt tavasszal és nyár elején a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A látogatók így most sok cseperedő kölyökkel találkozhatnak példéul az éji majmok, a nagy marák vagy a veszélyeztetett ázsiai vadkutyák felkeresésekor. A legfiatalabb jövevények pedig az ugyancsak veszélyeztetett szürkenyakú koronásdarvak és a rózsásflamingók fiókái, utóbbiból összesen 19-et nevelnek – mondta az állatkert szóvivője.

A látogatók persze a már néhány éves, de még mindig kölyöknek számító kiselefántot, kisgorillát és a bébi orangutánokat is megnézhetik.

Új lakók érkeztek a Cápasuliba és a Lepkekertbe is

– tette hozzá Hanga Zoltán.

Megújult a látványetetés és az ezzel összekapcsolt állattréningek programsorozata: több előre meghirdetett időpontban is várják a vendégeket. Reggeltől késő délutánig minden egész és fél órában folyamatosan vannak programok, a pelikánoknál a közönség is bekapcsolódhat a látványetetésbe.

Hanga Zoltán szóvivő arról is beszélt, hogy az állatkert múlt héten már az idei ötszázezredik látogatóját köszönthette. A négyéves székelyföldi kislányt négy évszakos bérlettel ajándékozták meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×