eur:
394.14
usd:
369.98
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Bárányok egy mikrofon közelében a Zenés Állatkerti Esték elnevezésű koncertsorozat programbemutató sajtótájékoztatóján a Fővárosi Állat- és Növénykertben 2017. május 4-én. A hét koncertes sorozatban július 5. és augusztus 16. között fellép többek között a Budapest Klezmer Band, a Budapest Bár, Kern András és Geszti Péter is.
Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Attila

Kellemes mulatóhellyé alakul idén is az állatkert

Júliusban és augusztusban, szerda esténként idén is megrendezi a Fővárosi Állat és Növénykert a Zenés Állatkerti Esték sorozatát. A koncertek előtt nyitott az állatkert a zenei eseményre érkező közönségnek, és kisállat bemutatót is tartanak.

A Zenés Állatkerti Esték keretében július 17-én a Budapest Klezmer Band húzza majd a talpalávalót, és Polnauer Fróra lesz a vendégművész. Egy héttel később, július 24-én szintén lesz egy koncert, Szőke Nikoletta és Gájer Bálint lépnek fel, előadásuk címe: Bernstein – The Jass Side Story. Ezt követően, július 31-én Bényei Tamás és a Gramophonia Hot Jazz Orchestra, Miért vidám a kenguru? című előadása lesz az állatkert színpadán.

Augusztus 7-én Malek Andi Soulistic Álomkoncertjét láthatják, hallhatják a zenebarátok, ahol Karácsony János James lesz a vendégművész. A Zenés Állatkert Esték koncertsorozat augusztus 14-én zárul, Karosi Júlia, Egy csipetnyi Broadway című előadásával. Itt főként George Gershwin dalaiból szemezget majd a quartet, illetve a velük együtt fellépő Bujtor Balázs vezette RTQ vonósnégyes – ismertette a programokat a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője az InfoRádiónak.

Ápolják a hagyományokat

A zenés programok több mint másfél évszázados múltra tekintenek vissza, már amikor az állatkertet alapították, az egyik fő célként lett megfogalmazva, ahogy akkor írták, "koronként zene hozzájárultával a közönségnek kellemes mulatóhelyet szerezni". És a megnyitáskor, 1866-ban volt már egy zenepavilon az állatkertben, ismertette Hanga Zoltán hozzátéve: de akik ismerik az LGT Rádió című dalát, azok tudják, hogy amikor a rádiózás elkezdődött, az első koncerteket az állatkertben vették föl az 1920-as években.

Az állatkert a koncertek napján is a megszokott időben tart nyitva. A 20 óra 30 perckor kezdődő koncertek előtt azonban újranyit 19 óra 30 perckor, így a zenei eseményre érkező közönségnek lehetősége van még egy sétát tennie a parkban, tette hozzá a szóvivő.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×