INFORÁDIÓ 
2019. október 17. csütörtök
Hedvig

fővárosi állat- és növénykert

zene

koncert

állatkert

hanga zoltán

Budapest, 2017. május 4. Bárányok egy mikrofon közelében a Zenés Állatkerti Esték elnevezésű koncertsorozat programbemutató sajtótájékoztatóján a Fővárosi Állat- és Növénykertben 2017. május 4-én. A hét koncertes sorozatban július 5. és augusztus 16. között fellép többek között a Budapest Klezmer Band, a Budapest Bár, Kern András és Geszti Péter is. MTI Fotó: Kovács Attila

Kellemes mulatóhellyé alakul idén is az állatkert

Infostart / InfoRádió - Fehér Anna

Júliusban és augusztusban, szerda esténként idén is megrendezi a Fővárosi Állat és Növénykert a Zenés Állatkerti Esték sorozatát. A koncertek előtt nyitott az állatkert a zenei eseményre érkező közönségnek, és kisállat bemutatót is tartanak.

A Zenés Állatkerti Esték keretében július 17-én a Budapest Klezmer Band húzza majd a talpalávalót, és Polnauer Fróra lesz a vendégművész. Egy héttel később, július 24-én szintén lesz egy koncert, Szőke Nikoletta és Gájer Bálint lépnek fel, előadásuk címe: Bernstein – The Jass Side Story. Ezt követően, július 31-én Bényei Tamás és a Gramophonia Hot Jazz Orchestra, Miért vidám a kenguru? című előadása lesz az állatkert színpadán.

Augusztus 7-én Malek Andi Soulistic Álomkoncertjét láthatják, hallhatják a zenebarátok, ahol Karácsony János James lesz a vendégművész. A Zenés Állatkert Esték koncertsorozat augusztus 14-én zárul, Karosi Júlia, Egy csipetnyi Broadway című előadásával. Itt főként George Gershwin dalaiból szemezget majd a quartet, illetve a velük együtt fellépő Bujtor Balázs vezette RTQ vonósnégyes – ismertette a programokat a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője az InfoRádiónak.

Ápolják a hagyományokat

A zenés programok több mint másfél évszázados múltra tekintenek vissza, már amikor az állatkertet alapították, az egyik fő célként lett megfogalmazva, ahogy akkor írták, "koronként zene hozzájárultával a közönségnek kellemes mulatóhelyet szerezni". És a megnyitáskor, 1866-ban volt már egy zenepavilon az állatkertben, ismertette Hanga Zoltán hozzátéve: de akik ismerik az LGT Rádió című dalát, azok tudják, hogy amikor a rádiózás elkezdődött, az első koncerteket az állatkertben vették föl az 1920-as években.

Az állatkert a koncertek napján is a megszokott időben tart nyitva. A 20 óra 30 perckor kezdődő koncertek előtt azonban újranyit 19 óra 30 perckor, így a zenei eseményre érkező közönségnek lehetősége van még egy sétát tennie a parkban, tette hozzá a szóvivő.

Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Attila

Kapcsolódó hang

1907012 KLT1 1335 Zenés Állatkerti Esték - Hanga FA VIP!
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018