eur:
393.34
usd:
367.61
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Hókásától nedves tavaszi tőzike (Leucojum vernum) a szombathelyi Kámoni Arborétumban.
Nyitókép: MTI/Czika László

Kiderült, meddig marad a hideg és az eső, mutatjuk a hétvégét is - videó

Szombaton és vasárnap már 26-27 fokig melegszik a levegő. A jövőhét sem indul rosszul, legalábbis, ami a hőmérsékletet illeti, igaz, többnyire csak rövid napos időszakok lesznek, és többfelé várható zápor, zivatar.

Csütörtök estig a Dunántúlon végig erősen felhős vagy borult marad az ég, míg tőle keletre szakadozottabb, kevesebb lesz a felhőzet. Délelőtt a Dunántúlon gyenge eső, szitálás még előfordulhat, ugyanakkor késő délután, kora este északkeleten elszórtan zápor, esetleg zivatar kialakulása valószínű. Jóformán mindenütt mérsékelt marad a légmozgás.

A csúcshőmérséklet 12 és 21 fok között alakul, a borongós nyugati tájakon lesz a hűvösebb,

északkeleten pedig a melegebb. Késő estére 8 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Péteken a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, amelyből főként az ország keleti felén alakulhat ki helyenként zápor, egy-egy zivatar. A Dunántúlon megélénkül a déli szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között várható - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szombaton többnyire napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. Helyenként zápor, zivatar valószínű. A délkeleti, déli szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között várható.

Vasárnap is többnyire napos időre számíthatunk, majd egyre erősebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és szórványosan alakulhat ki zápor, helyenként zivatar. A déli, délkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között valószínű.

Hétfőn és kedden is többfelé várható zápor, zivatar. A déli, délnyugati szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, illetve 9 és 15, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25, illetve 18 és 23 fok között alakul.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×