INFORÁDIÓ
2021. szeptember 28. kedd
Vencel

nyelvvizsga

akkreditáció

digitális nyelvvizsga

Akkreditálták az ország első digitális nyelvvizsgáját

Akkreditálták az ország első digitális nyelvvizsgáját

Infostart / MTI

Elsősorban az úgynevezett Z és Y generáció igényeire szabták, és teljesítése alig fél napot vesz igénybe - közölte az iTOLC nyelvvizsgaközpont vezetője. 

Az iTOLC jelenleg Budapesten, Szolnokon, Győrben és Kecskeméten rendelkezik vizsgahelyekkel, de júniusra várhatóan 12 város 112 vizsgaállomásán tehetik próbára magukat a diákok, egyelőre angol és német nyelven - mondta az M1-en Egyed Bernadett.

Az iTOLC nyelvvizsgaközpont vezetője hangsúlyozta: az online nyelvvizsga a felsőoktatásba jelentkezésnél is elfogadott, nagy előrelépés a papír alapúhoz képest, és sokkal rövidebb idő alatt megtudja a vizsgázó az eredményt.

Egyed Bernadett elmondta, az iTOLC honlapján számos vizsgaidőpont közül lehet választani, 2019-ben németből és angolból hetvenkilenc időpont lesz, jelentkezni pedig tíz nappal a vizsgát megelőzően lehet. Folyamatosan vannak próbavizsga-lehetőségek is, amivel mindenki élhet, mielőtt élesben is megméretné magát.

Az online próbavizsgák hamarosan otthonról is elérhetők lesznek, itt gyakorlatilag bárki szimulálhatja a nyelvvizsga körülményeit és ezt követően értékelést is kap.

A vizsgaközpont vezetője ismertette: az online nyelvvizsga a kommunikációt helyezi a központba, nyelvtani feladatokat egyáltalán nem tartalmaz. A hagyományos nyelvvizsgákhoz hasonlóan írásbeli és szóbeli részből áll. A beszédkészség mérését is számítógépen keresztül végzik.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018