INFORÁDIÓ
2022. november 30. szerda
Andor, András

nyelvvizsga

2022.08.04. 19:44

Kiderült, mikorra döntenek az egyetemek a nyelvvizsga-kötelezettség eltörlésével kapcsolatban

A Magyar Rektori Konferencia az egyetemek megkérdezése után, ősz elejére alakítja ki az álláspontját a felsőoktatási nyelvvizsga-kötelezettség eltörlésének kormányzati tervéről - mondta az InfoRádiónak a szervezet alelnöke. Fábián Attila, a Soproni Egyetem rektora szerint kétségtelen tény, hogy sok diploma ragad bent a nyelvvizsga-kötelezettség miatt, olyan szakmákban is, amelyekben nagy szükség lenne új munkaerőre.
2022.08.01. 08:10

Kétségbeesett figyelmeztetések a nyelvvizsga-követelmény megszűnésével járó veszélyekre

Csák János kulturális és innovációs miniszter bejelentése szerint megszűnik a nyelvvizsga-kötelezettség a felsőoktatásban. A rendszer a 2024-es őszi szemeszterben lép hatályba. Eddig abban társadalmi konszenzus volt, hogy legalább a felsőfokú tanulmányuk végén a hallgatók egy idegen nyelvet beszéljenek – emlékeztetett megkeresésünkre a Nyelvtudásért Egyesület elnöke.
2021.12.08. 06:00

Újabb nyelvvizsga-amnesztia jöhet, de még sok a kérdőjel

Ismét nyelvvizsga nélkül juthat diplomához több tízezer felsőoktatási hallgató, a kormány ugyanis jövő nyárig meghosszabbítaná a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetet, és az átmeneti intézkedések között a nyelvvizsga-amnesztia is helyet kapott. A részleteket illetően még sok a megválaszolatlan kérdés, a szakemberek azonban továbbra is ellenzik a kedvezményt.
2021.06.22. 22:28

Inflációs várakozását és GDP-előrejelzését is megemelte az MNB - a nap hírei

Egy kamatemelési ciklus első lépésének nevezte az alapkamat 0,9 százalékra emelését a jegybank elnöke. Jogi lépéseket sürget az Európai Bizottságtól 13 tagállam a magyar pedofília ellenes törvény miatt. A nyelvvizsga-amnesztia meghosszabbítását javasolja a Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs. A nap legfontosabb hírei június 22-én.
2021.05.25. 20:05

A nyelviskolák nem tartanák jó lépésnek az újabb nyelvvizsga-amnesztiát

A Nyelviskolák Szakmai Egyesülete nem tartja megalapozottnak a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának azon javaslatát, amely szerint ismét nyelvvizsga-amnesztiára lenne szükség a járványhelyzet nehézségei miatt – mondta az InfoRádiónak a nyelviskolák tevékenységét ellenőrző egyesület elnöke. Légrádi Tamás szerint a nehezebb körülmények ellenére, digitális oktatásban is fel lehetett készülni a diploma kiadásához szükséges nyelvvizsga megszerzésére.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018