eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay

Nyakunkon a nyári hőség

Egy hidegfront előterében meleg levegő érkezik, pénteken helyenként 30 fok is lehet. Ezt követően viszont hidegfront csap le az országra, esővel.

A szerdai záporokkal, zivatarokkal tarkított időt követően csütörtökön és pénteken dél-délnyugat felől továbbra is meleg, de szárazabb levegő érkezik térségünkbe, így ezeken a napokon bár gyakran szeles időre, emellett azonban sok napsütésre van kilátás, amit inkább csak fátyolfelhők szűrhetnek - írta előrejelzésében az Időkép.

Enyhék lesznek a reggelek, a legtöbb helyen már nem csökken 10 fok alá a hőmérséklet. A nappali felmelegedés tovább erősödik: csütörtökön 23-28, pénteken 25-30 fokot mérhetünk a legmelegebb órákban, így a hét utolsó munkanapján

idén először érhetjük el a 30 fokot.

Erre legnagyobb esély az Alföld középső és déli tájain mutatkozik.

Csak ízelítő lesz

Péntek éjjel viszont záporokkal, zivatarokkal, feltámadó északnyugati széllel hidegfront érkezik, amely mögött szombaton napközben nyugat, északnyugat felől felszakadozik a felhőzet. További csapadék előreláthatólag keleten és délnyugaton fordulhat elő. Több fokkal visszaesik a hőmérséklet, délután 15 és 23 fok között alakulnak majd a maximumok. Hűvösebb északnyugaton, melegebb délen és északkeleten lehet.

A nyárias meleg ezt követően nem tér vissza, április utolsó napjaira változékony, gyakran szeles, záporokkal, helyenként zivatarokkal tarkított idő körvonalazódik az átlagosnál kissé alacsonyabb hőmérsékleti értékekkel.

Címlapról ajánljuk
Rengetegen halnak bele ebbe a betegségbe, pedig odafigyeléssel megelőzhető a kialakulása

Rengetegen halnak bele ebbe a betegségbe, pedig odafigyeléssel megelőzhető a kialakulása

Magyarországon 2022-ben a krónikus betegségek okozta halálesetek között a negyedik leggyakoribb volt a májbetegség. A krónikus májbetegek száma világszerte eléri a másfél milliárdot, és évente mintegy kétmillió ember hal meg ilyen betegség következtében – mondta az InfoRádióban a Semmelweis Egyetem Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinikájának munkatársa abból az alkalomból, hogy idén is megtartják április 19-én a máj világnapját.

Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

A nagy nemzetközi sportesemények kapcsán általában a közvetlenül látható eredményeket értékeljük, vagyis a kimagasló sportteljesítményt, ugyanakkor sokan felhívják a figyelmet arra a hosszú évekig tartó munkára és a kitartásra is, amely egy-egy teljesítmény mögött áll – ez áll az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzésében, amely az olimpikonná válás árát vizsgálta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×