eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Kiskunlacházi gyilkos: "Az első nőt megerőszakolom" - képgaléria

Beismerte tettét P. József, akit a kiskunlacházi gyermekgyilkossággal gyanúsítanak - közölte a Pest megyei rendőrfőkapitány. A gyanúsított azt mondta vallomásában, hogy hazafelé tartva elhatározta: közösül az első nővel, akivel találkozik. Ez a nő a 14 éves H. Nóra volt

A 25 éves kiskunlacházi férfit, akit pénteken előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság, a lakásán fogták el péntek hajnalban.

A rendőrség közleménye szerint csütörtökön egy DNS-minta vizsgálatának eredményeként vált bizonyossá, hogy P. József a gyilkosság elkövetője.

Ármós Sándor főkapitány közölte: P. József egy diszkóból tartott hazafelé november 23-án, amikor megtámadta és megerőszakolta a lányt. Hozzátette: a férfi azért ölte meg áldozatát, mert megijedt, hogy meghallják a lány kiabálását.

A gyilkos a település művelődési háza közelében, egy ligetben ölte meg H. Nórát. Az eset nemcsak a kilencezres lélekszámú település életét kavarta fel, hanem országszerte megdöbbenést keltett.

A Népszabadság internetes kiadása szerint a nyomozók egy megerőszakolt nő vallomása alapján jutottak el H. Nóra feltételezett gyilkosához.

A honlap információi szerint a közelmúltban történt váratlan fordulat az ügyben, amikor kiderült, hogy a 14 éves lány meggyilkolásának helyszíne közelében korábban megerőszakoltak egy nőt, egy másikat pedig egy kapucnis felsőt viselő férfi követett. Utóbbi, amikor észrevette, hogy követik, telefonált és megszaporázta lépteit, ekkor követője lemaradt és eltűnt - írta a lap.

A megerőszakolt nő nem tett feljelentést, a nol.hu szerint akkor derült fény az esetre, amikor a helyben topogó nyomozás során "valaki elszólta magát a nyomozók előtt az esetről". A nő személyleírást adott támadójáról, ekkor másokkal együtt P. Józsefet is beidézték "rutin kihallgatásra".

A honlap szerint a festőként dolgozó férfi vörös haja szemet szúrt a rendőröknek, a tettestől származó DNS és a holttesten talált idegen szőrszálak alapján a rendőrség tudta, hogy egy vörös hajú férfit kell keresniük.

A 14 éves diáklányt, H. Nórát 2008. november 23-án gyilkolták meg Kiskunlacházán, a település művelődési háza közelében lévő ligetben.

Nincs más elkövető

Nincs más elkövetője a kiskunlacházi gyermekgyilkosságnak, mint a péntek hajnalban elfogott gyanúsított - mondta Papp Péter, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója.

Bemutattak egy felvételt, amelyen az áldozat táskája, mobiltelefonja, nyaklánca volt látható, ezeket a tárgyakat a gyanúsított porszívójában találták meg. A felvételek alapján a gyanúsított lakása - amely a tetthelytől néhány száz méterre található - rendkívül elhanyagolt, szemetes.

Az MTI-nek arra a kérdésére, hogy miért nem nevezik meg az elkövetőt, ha a 14 éves sértettet néven nevezték a sajtótájékoztatót tartó rendőrök, Ármós Sándor Pest megyei főkapitány azt válaszolta: a törvény nem ad lehetőséget arra, hogy a gyanúsítottat néven nevezzék, Nórát pedig nem ők, hanem a sajtó és a közvélemény nevezte néven.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×