eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Ráesett egy meteorit - túlélte

Egy tinédzser éppen az iskolába tartott Németországban, amikor ráesett egy apró meteorit. Ahhoz képest, hogy az "égi áldás" több ezer kilométeres sebességgel találta el, csak apróbb sérüléseket szenvedett.

Mindössze borsó nagyságú volt az a meteorit, amely ráesett Gerrit Blankre, de így is maradandó nyoma maradt az "égi áldásnak", amely több ezer kilométer per órás sebességgel tűzgolyóként csapódott intergalaktikus utazása után az esseni járdára.

"Hirtelen fájdalmat éreztem a kezemben. A másodperc tört részével később egy hatalmas csattanást hallottam, mintha villám csapott volna be" - mesélte a diák, aki éppen az iskolába tartott, amikor a váratlan baleset történt. Hozzátette: olyan hangos volt a csattanás, hogy órákkal később is csengett a füle. Az aszfaltban egyébként méretes kráter keletkezett.

A fiú egy néhány centis sebbel megúszta a meteorittal való találkozást, aminek az esélye szakértők szerint százmillió az egyhez. Ennek ellenére már több esetről is érkeztek hírek. Az Egyesült Államokban például 1954-ben egy alvó nőre esett egy 4 kilós meteoritdarab, de csodával határos módon túlélte.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×