eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Tíz tipp: így spórolnak az igazán sóherek!

Szüleink, nagyszüleink valószínűleg jóval több praktikát, háztartási hulladék-újrahasznosítási trükköt ismertek, mint mi. A válság miatt azonban egyre többen kénytelenek korábban szokatlan trükköket bevetni - akár kínosakat is.

A Pénzcentrum trükkjei igazi sóhereknek:

1. Étteremben, kávézóban limonádé helyett rendeljen csak egy pohár szódát, citromot, cukrot úgyis talál az asztalon. Ezzel pár száz forintot biztosan megspórol.

2. Baráti sörözések alkalmával hagyja, hogy az első 3-4 kört a többiek fizessék, utána már úgyse emlékszik senki, hogy kié lenne a következő rund, és talán az italozási kedv is lankad.

3. Csak benzinkúton mossa le az autóját, ezzel rengeteg vizet megspórol.

4. Ceruzára, tollra nem érdemes költeni, hiszen promóciós termékként bankokban, vagy az IKEA-ban találni belőlük tucat számra. Van, ahol még ingyen kávéautomata is van.

5. Mondja azt az ismerősöknek, hogy elutazik karácsonykor, így az ajándékokat majd csak újévben adja oda. Az ünnepek utáni leértékeléseken vagyonokat takaríthat meg.

6. Ahol lehet, markoljon fel minél többet a mini kiszerelésű sóból, borsból, cukorból. Otthon is hasznukat fogja venni.

7. Teafőzés után szárítsa ki a filtert, és használja másodszor is. Ha nem szereti kétszer lefőzni ugyanazt, használat előtt a felénél össze is varrhatja a tasakot, majd félbevágva két teafilterhez jut.

8. Fagyassza le egy tálkában a hitelkártyáját, így biztosan nem fogja meggondolatlanul költeni róla a pénzt, hiszen előbb meg kell várnia, amíg a kártya kiolvad. Ezalatt átgondolhatja, hogy valóban szüksége van-e az adott termékre.

9. Próbáljon minden zacskót újrahasznosítani. A müzlis, corn flakeses dobozokban található tasakok például kifejezetten erősek, és időtállóak.

10. Esernyőre költeni kifejezetten badarság, hiszen a buszpályaudvarokon, vasútállomásokon rengeteget leadnak a talált tárgyak osztályára.

Ilyen és ehhez hasonló spórolási praktikákat biztosan mindenki ismer. Ha elküldi a penzcentrum@penzcentrum.hu e-mail címre saját, bevált ötleteit, egy következő cikkben megosztják azt a többi olvasóval!

Címlapról ajánljuk

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×