eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Nők tervezték a legújabb BMW-t

Három hölgy is szerepel az újjászületett BMW Z4 roadster tervező gárdájában: Juliane Blasi az autó dinamikus külsejéért, Nadya Arnout a stílusos belső térért, Hilke Schaer pedig a színekért és anyagokért felelt. A három hölgy - bár nem vezetői a neves autógyár tervező csapatának - évek óta dolgozik a BMW alkotó műhelyében.

Juliane Blasi azt nyilatkozta az autó tervezésekor, hogy dinamikusat szeretett volna alkotni, rohanó ívekkel, vonalakkal, amiket az emberi test inspirált. Az új autót kifejezetten vonzónak, szexinek, férfiasnak és sportosnak érzi.

Nadya Arnout szerint fontos volt a legjobb minőségű anyagok alkalmazása, a praktikum, a kihasználhatóság. Lényeges irányvonal volt, hogy a kocsi több védelmet nyújtson az időjárással szemben mint a konkurens modellek: ennek a koncepciónak része a nyitható keménytető és az egyszerűen beilleszthető szélfogó is.

Hilke Scaher az autó anyagaiért és a színeiért volt felelős. Ehhez a modellhez kevésbé harsány színeket alkalmazott, nem tipikus BMW árnyalatokat.

A bajor gyár legújabb sportautóját idén tavasszal mutatták be. Zárt állapotban egy prémium kategóriás sportkupé, nyitott állapotban igazi roadster élményt nyújt - állítják a gyár vezetői.

A BMW-nél 75 évre tekint vissza ez a kategória: 1934-ben is nagy sikere volt az akkori újdonságnak, amely az egykori szórólap szerint gyönyörű, megbízható, gazdaságos és sportos luxusjárgány volt - tájékoztatta az MTI-t Jávor Dániel, a BMW Magyarország Vállalati kommunikációs szakértője.

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Együttműködik Japán és Brazília

Együttműködik Japán és Brazília

A japán miniszterelnök brazíliai látogatásán a két ország megállapodott pénteken abban, hogy együttműködve fokozzák erőfeszítéseiket a klímaváltozás elleni küzdelemben és az Amazonas-vidéki esőerdők védelmében, amihez Tokió anyagilag is hozzájárul. Kisida Fumio és Luiz Inácio Lula da Silva aláírt egy Zöld Partnerségi Kezdeményezés című, átfogó együttműködési megállapodást az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának csökkentéséről és olyan környezetvédelmi célokról, mint például az erodálódott mezőgazdasági területek helyreállítása, az erdőirtás megakadályozása és a fenntartható mezőgazdaság előmozdítása.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×