eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Most mindent megtudhat a zsokékról

Tudta, hogy az Egyesült Államokban évente átlagosan két lovas hal meg a versenypályán? A zsokék élete misztikus, távoli világ, melyet lehetetlen megismerni a győzelmet követő sajtóinterjúk alatt. A lovas száguldás szerelmeseinek azonban nem kell tovább várniuk: immár ők is bekukkanthatnak a lóversenyzés lenyűgöző színfalai mögé.

Július 3-ától hét zsoké mindennapjait követhetjük nyomon az Animal Planet új dokumentum-sorozatában. 68 évvel ezelőtt az Oak Tree versenypályán aratta utolsó győzelmét a legendás amerikai Seabiscuit.

Most hét újabb ló - és kis termetű, ám annál nagyobb egóval bíró lovasa - szeretne történelmet írni ugyanezen a pályán. Olyan világ ez, amelyben az ellentétek kibékíthetetlenek, a kötelékek elszakíthatatlanok, a kockázat és veszély pedig felmérhetetlen.

A sorozatban a futamok hőseinek, a mindenre elszánt zsokéknak hétköznapjai tárulnak elénk.
Olyan szupersztárok mesélnek, akiknek a siker mércéje az, hogy ki tudják-e ütni társukat a nyeregből.

A napi futamok száma elérheti a tízet, a kockázat pedig számottevő: évente átlagosan két lovas veszti életét az amerikai lóversenyeken. A hajtóknak futam előtt sokszor csak 10 percük van, hogy megismerkedjenek a számukra kiosztott állattal - miközben mindkettőjük élete a másikon múlik.

A kamerák nem csupán az öltözőkbe, de a hajtók otthonaiba is bebocsátást nyernek. Részesei lehetünk a sportemberek fizikai és érzelmi felkészülésének. A futamok túlfeszítik a résztvevők idegeit: minden évben történik legalább egy komoly baleset, melyben ló vagy lovas - vagy akár mindkettő - életét veszti.

A mentőautó motorja folyamatosan jár a verseny alatt, hogy az orvosok szükség esetén késlekedés nélkül indulhassanak. A lelátó közönsége így nem csak azért izgul, hogy ki lesz a befutó, de lélegzetvisszafojtva figyeli azt is, hogy minden versenyző épségben ér-e célba.

Címlapról ajánljuk
Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Az étrend-kiegészítőket vizsgálja az ügyészség: a szabad piac vonzza a tisztességtelen vállalkozásokat

Internetes reklámok formájában és a közösségi oldalakon sokszor láthatnak a felhasználok olyan hirdetéseket, amelyek arról szólnak, hogy a különböző gyógygombákat, növényeket vagy gyümölcsöket nagy koncentrátumban tartalmazó étrend-kiegészítők alkalmasak a súlyos, akár daganatos betegségek gyógyítására, megelőzésére. De vajon mit hihetünk el ezekből és mit nem?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×