eur:
389.31
usd:
362.2
bux:
67941.95
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A csodabor, amely kitisztítja az artériákat

Egy ausztrál doktor azt állítja, hogy olyan bort termel, amely kitisztítja az artériákat, és lecsökkenti a szívinfarktus kockázatát.

Tisztítjuk az artériákat, miközben borozunk - állítja Philip Norrie, aki doktori praxisa mellett egy saját szőlészetet is üzemeltet. Olyan borokat állít elő, amelyek az átlagosnál nagyobb mennyiségben tartalmaznak antiodixidánsokat.

Egész pontosan a reszveratrol névre keresztelt polifenolt tartalmazzák borai. Ez az az antioxidáns, amely megtalálható a szőlőben, és segít abban, hogy a vérerekre ne rakódjon le zsír. Ezen kívül csökkenti a vércukrot, hatásásos a rák megelőzésében és gyulladáscsökkentő hatása is van.

A bor az ember legősibb gyógyszere - állítja Norrie, aki boraihoz adagolja a nagy mennyiségű resveratrolt, így fehérborai az átlagosnál 70-100-szor, míg vörösborai 15-20-szor nagyobb mennyiségben tartalmazzák a csodaösszetevőt.  Mivel az anyag szagtalan és íztelen, ezért aki fogyasztja a gyógyító hatású nedűt, észre sem veszi, hogy az mennyi jótékony hatású antioxidánst tartalmaz.

A férfi ugyanakkor óva inti a borkedvelőket, hogy mértéktelen ivásba kezdjenek, mert az antioxidáns csak mérsékelt mennyiség elfogyasztásakor fejti ki pozitív hatását.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×