eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Így óvhatja arcbőrét felnőtt korában

A húszas éveinkben főleg arctisztításra, míg a harmincas években már a tápanyagok pótlására is szüksége van az arcbőrnek. A negyvenes és ötvenes éveikben járó nőknek pedig mélyen a pénztárcájukba kell nyúlniuk, ha küzdeni akarnak az öregedés ellen.

Huszonéves korban

A bőr telítettsége, üdesége az ember húszas éveiben lendül át az optimális szinten. Azaz ekkor még van benne tápanyag, a ráncok sem kezdenek kialakulni.

A probléma itt azoknál van, akiknek a tinédzserkorukban is sok problémájuk volt az arcbőrükkel. A bőr túlságosan zsírossá válhat, különösen akkor, ha az ember speciális, erre hajlamosító diéták szerint étkezik vagy ha szennyezett nagyvárosban él, a faggyúmirigyek ugyanis eltömődhetnek vagy túlságosan intenzíven működhetnek.

A legfontosabb ebben a korban az arc tisztítása. Mossa át arcát minden reggel és minden este, kétszer is. Nem elegendő az egyszerű szappan használata, kifejezetten erre készült arctisztítóra van szükség.

Harmincas évek

A harmincas években már komoly beruházásokra van szükség ahhoz, hogy bőrünket karban tartsuk. A bőr kötőszövetének 70 százalékát adó kollagén valamint elasztin mennyisége csökkenni kezd. Érdemes tehát olyan készítményeket használni, amely pótolja ezeket.

Ebben a korban érdemes elkezdeni az úgynevezett öregedés gátló krémek használatát, amelyek igyekeznek megóvni a bőr rugalmasságát és megelőzni a ráncok kialakulását. Ezek már költségesebbek, mint a szimpla hidratáló vagy arctisztító készítmények.

A szakemberek rámutatnak: 30 éves kortól napi rutin kell legyen a szemránckrém használata, sőt érdemes a nyakra is odafigyelni, amely innentől kezdve folyamatosan ereszkedik.

Eközben továbbra is gondoskodni kell a megfelelő arctisztításról.
Negyvenes évek

A negyvenes éveink az az időszak, amikor már látható nyomai vannak az arcbőrünkön mindannak az UV-sugárzásnak, amely életünk során ért minket. Ráadásul ekkor jelentkeznek a nőknél a menopausa első jelei, amely hormonális változást idéz elő a szervezetben, amely szintén hatással van a bőrre.

A negyvenes évekbe lépve érdemes új szemránckrémre váltani, amely már sokkal több tápanyagot juttat a bőrbe. A szemkörnyéki bőr ugyanis sokkal érzékenyebb az arc többi részénél. A kozmetikai cégek a negyvenes éveikben járó nőknek már külön krémeket ajánlanak éjszakára és nappalra, az éjszakaiak reggelre felfrissítik a bőrt.

Ötvenes évek

Az ötvenes éveikben már erőteljesen nyomja rá bélyegét a nők arcára a változás kora. Aki ez ellen hatékony eszközökkel akar küzdeni, annak már mélyen a zsebébe kell nyúlnia. A legnagyobb kozmetikai cégek borsos áron kínálják az 50 feletti nőknek készült termékeiket.

Ebben a korban már erőteljesen jelentkeznek például a dohányzás nyomai, főleg azoknál, akik több évtizeden át füstölögtek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×