eur:
389.63
usd:
362.02
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Olyan drága az aranybicaj, hogy testőr is jár hozzá

Aranykerékpár lehet a legújabb drága őrület Nagy-Britanniában a gazdag hírességek között. A bicaj 9500 fontba (2,9 millió forintba) kerül. Olyan drága, hogy nem lehet rá biztosítást kötni - ezért testőr is jár hozzá.

Mit lehet ajándékba adni annak, akinek már mindene megvan? Esetleg környezetbarát aranykerékpárt, amelyet kimondottan gazdag hírességeknek fejlesztettek ki Nagy-Britanniában.

A reménybeli vásárlók között van Madonna, David Beckham, Paul McCartney, Boris Johnson londoni polgármester és Fatboy Slim. A bicaj olyan drága, hogy a szigetországban nincs cég, amelyik hajlandó lenne biztosítást kötni rá - és a kétkerekűhöz saját testőr jár.

A váz 24 karátos arannyal van bevonva, a kerékpár pedig kimondottan rendelésre készül, és környezetbarát. Sőt, a megvásárlása jótékonykodásnak számít, a pénzt ugyanis a Környezetbarát Közlekedésért Egyesület (ETA) kapja.

A britek tulajdonképpen egy népszerű, mindössze 399 fontba (122 ezer forintba) kerülő biciklit "turbóztak" fel. Kerekezni azonban az aranyjárgánnyal nehezebb, mint az eredeti modellel, előbbi ugyanis nem szabadon futó.

Bár a megvásárlását nem mindenki engedheti meg magának, lesz egy szerencsés, aki megnyeri az aranybicajt a június második felében rendezendő brit kerékpáros hét alkalmából.

Bár az aranyjárgányt nem mindennapos használatra szánják, a kerékpár egyre népszerűbb a szigetországban. Londonban 2000 óta 83 százalékkal nőtt a kerékpárosok száma, naponta félmillióan pattannak két kerékre a városban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×