eur:
395.04
usd:
366.09
bux:
65602.36
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Permetezze le kutyáját a meleg ellen!

A kutyák számára a hőguta gyakran végzetes lehet, ezért mindent meg kell tenni a megelőzésért - fejtette ki az Orpheus Állatvédő Egyesület elnöke az InfoRádióban. Seres Zoltán felhívta a figyelmet arra, hogy a világos vagy rövid szőrű kutyák ugyanúgy leéghetnek a napon, mint az ember, és a nagytestű kutyák rosszabbul tűrik a hőséget.

A nagy melegben, különösen dél és három között, árnyékos helyet, és folyamatos folyadék-utánpótlást kell biztosítani a kutyáknak, különben ugyanúgy hőgutát kaphatnak, mint az emberek - mondta az Orpheus Állatvédő Egyesület elnöke.

Adjunk a kutyánknak minél több, rendszeresen friss vizet; és ha naponta egyszer-kétszer lepermetezzük az állat felhevült szőrzetét, azzal nagyon megkönnyítjük az életét - tanácsolta Seres Zoltán.

Az állatvédő felhívta a figyelmet arra, hogy a világos és rövid szőrű kutyák ugyanúgy leéghetnek, mint az ember; a tappancsaikon pedig égési sérüléseket szenvedhetnek, így tanácsos őket füvön sétáltatni.

Ha egy állat erősen liheg, teljesen kiszáradt az orra, és úgy viselkedik, mintha beteg lenne, akkor nagy az esély rá, hogy napszúrást vagy hőgutát kapott. Ettől sajnos nagyon könnyen elpusztulhat - tette hozzá.

Seres Zoltán szerint a panellakásban élő kutyatartóknak érdemes redőnyt, reluxát vagy sötétítő függönyt felszerelni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×